r
Nosalty Logó

Lecsós csirkepörkölt pásztortarhonyával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
siklitimi
Lecsós csirkepörkölt pásztortarhonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pörkölthöz

A pásztortarhonyához

Összesen 734 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pörkölthöz

A pásztortarhonyához

Összesen 2933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pörkölthöz

A pásztortarhonyához

Összesen 129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    804.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    309 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 734 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    169.4 g

Zsír

  • Összesen
    131.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3216.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1745 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1235.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    767 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    1155 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    854 micro
Összesen 2933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    206 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A pásztortarhonyához

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. Pörkölt készítése: a hagymát és a fokhagymát kisebb kockákra vágjuk, és olajon megdinszteljük. A hagymára pirospaprikát szórunk, és rögtön felöntjük egy kevés vízzel, hogy le ne égjen, mert ha odakap, keserű lesz az íze. (Aki nem biztos abban, hogy elég gyorsan fel tudja folyadékkal önteni, az inkább erre a pár pillanatra húzza félre a tűzről a lábost.)
  2. Zsírjára pirítjuk az alapot, majd belekanalazzuk a lecsót, megsózzuk, borsozzuk, és rátesszük a húsdarabokat. Jól átforgatjuk, majd amikor már kezd a csirke fehéredni, felöntjük annyi vízzel, hogy abban jól át tudjon főni a hús, de azért mire elkészül az étel, egy sűrű szaftot kapjunk. Lefedve főzzük, időnként megkeverjük. Ha a hús megpuhult, akkor félrehúzzuk a fedőt, és kicsit nagyobb lángon hagyjuk, hogy a felesleges folyadék elfőjön róla.
  3. Pásztortarhonya készítése: a hagymát nagyon apróra vagdaljuk, és az olajon óvatosan megdinszteljük, ügyelve, nehogy megégjen. Amikor már kezd aranybarna lenni, rádobjuk a tarhonyát és pár pillanatig együtt pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és mint a pörköltnél, azonnal felöntjük vízzel.
  4. Ízesítjük, majd beletesszük a kisebb kockákra vagdalt krumplit, és annyi vizet öntünk rá, hogy egy jó ujjnyit ellepje a krumplit és a tarhonyát. Lefedve készre főzzük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 18348
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 10.

Ajánló

Semmivel sem nehezebb vagy költségesebb elkészíteni, mint egy bármilyen hétköznapi pörköltöt, ebédet. De az sosem árt, ha kicsit ilyen vagy olyan módon változatosságot csempészünk bele az általunk készített ételekbe. A család hálás lesz érte:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós csirkepörkölt pásztortarhonyával
siklitimi 41 recept

Nagyon szeretjük a lecsót, és így természetesen a lecsóval készült ételeket is. Főleg a téli hónapokban szeretem így megbolondítani az ételeket, mert ilyenkos azért kevesebb ízélményhez jutunk, mint a nyári zöldségdömping idején. A tarhonyába pedig azért csempésztem bele a krumplit is, mert a fiam így minden szó nélkül nekiállt és bekanalazta, amit a tányérjára szedtem.

Hozzávalók

A pörkölthöz

A pásztortarhonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...