Lecsós csirkepörkölt pásztortarhonyával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
siklitimi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A pörkölthöz
-
250g csirke366 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
45g paradicsom8 kcal
-
35 kcal
A pásztortarhonyához
-
63g tarhonya232 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
18 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
Összesen
734
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A pörkölthöz
-
1000g csirke1462 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A pásztortarhonyához
-
250g tarhonya928 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
71 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
Összesen
2933
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A pörkölthöz
-
44.4g csirke65 kcal
-
15.1g vöröshagyma6 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.9g paprika1 kcal
-
8g paradicsom1 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
A pásztortarhonyához
-
11.1g tarhonya41 kcal
-
8.9g burgonya5 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.2g vöröshagyma1 kcal
Összesen
129
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 42.3 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 804.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 436 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 309 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 289 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1158 micro
-
Lut-zea 214 micro
Összesen
734
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 169.4 g
Zsír
-
Összesen 131.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3216.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 259 mg
-
Kálcium 271 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 376 mg
-
Foszfor 1745 mg
-
Nátrium 529 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 262.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1235.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 384 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 225 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 767 micro
-
Kolin: 506 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 216 micro
-
β-karotin 1155 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 854 micro
Összesen
2933
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 206 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
2 közepes db paprika
-
2 ek napraforgó olaj
A pásztortarhonyához
-
2 közepes db burgonya
-
1 ek napraforgó olaj
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 kis fej vöröshagyma
Elkészítés
A pörkölthöz
- Pörkölt készítése: a hagymát és a fokhagymát kisebb kockákra vágjuk, és olajon megdinszteljük. A hagymára pirospaprikát szórunk, és rögtön felöntjük egy kevés vízzel, hogy le ne égjen, mert ha odakap, keserű lesz az íze. (Aki nem biztos abban, hogy elég gyorsan fel tudja folyadékkal önteni, az inkább erre a pár pillanatra húzza félre a tűzről a lábost.)
- Zsírjára pirítjuk az alapot, majd belekanalazzuk a lecsót, megsózzuk, borsozzuk, és rátesszük a húsdarabokat. Jól átforgatjuk, majd amikor már kezd a csirke fehéredni, felöntjük annyi vízzel, hogy abban jól át tudjon főni a hús, de azért mire elkészül az étel, egy sűrű szaftot kapjunk. Lefedve főzzük, időnként megkeverjük. Ha a hús megpuhult, akkor félrehúzzuk a fedőt, és kicsit nagyobb lángon hagyjuk, hogy a felesleges folyadék elfőjön róla.
- Pásztortarhonya készítése: a hagymát nagyon apróra vagdaljuk, és az olajon óvatosan megdinszteljük, ügyelve, nehogy megégjen. Amikor már kezd aranybarna lenni, rádobjuk a tarhonyát és pár pillanatig együtt pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és mint a pörköltnél, azonnal felöntjük vízzel.
- Ízesítjük, majd beletesszük a kisebb kockákra vagdalt krumplit, és annyi vizet öntünk rá, hogy egy jó ujjnyit ellepje a krumplit és a tarhonyát. Lefedve készre főzzük.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 18464
- Feltöltés dátuma: 2012. január 10.
Ajánló
Semmivel sem nehezebb vagy költségesebb elkészíteni, mint egy bármilyen hétköznapi pörköltöt, ebédet. De az sosem árt, ha kicsit ilyen vagy olyan módon változatosságot csempészünk bele az általunk készített ételekbe. A család hálás lesz érte:-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
siklitimi
41 recept
Nagyon szeretjük a lecsót, és így természetesen a lecsóval készült ételeket is. Főleg a téli hónapokban szeretem így megbolondítani az ételeket, mert ilyenkos azért kevesebb ízélményhez jutunk, mint a nyári zöldségdömping idején. A tarhonyába pedig azért csempésztem bele a krumplit is, mert a fiam így minden szó nélkül nekiállt és bekanalazta, amit a tányérjára szedtem.