r
Nosalty Logó

Lecsós bulgurral töltött cukkini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vivesz
Lecsós bulgurral töltött cukkini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2557 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1872.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    2102 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    6127 micro
Összesen 639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.4 g

Zsír

  • Összesen
    139.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7489.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1047 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    646 mg
  • Foszfor
    1615 mg
  • Nátrium
    4122 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    2331.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1152 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    722 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    576 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    8408 micro
  • β-crypt
    1849 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    24507 micro
Összesen 2557 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    168 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit félbevágjuk, és a középét kiskanállal kikanalazzuk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, majd a kikapart cukkiniket 2 percig főzzük. 2 cukkininek a belsejét apró kockára vágjuk, félretesszük.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. A töltelékhez egy lábasban a kolbászt, a hagymát és a fokhagymát az olajon megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, és mehet rá a paprika, a felkockázott cukkini és a paradicsom. Közben sózzuk, borsozzuk. Mindig csak egy kis vizet öntünk hozzá, majd mikor már szinte megfőtt a paprika, rászórjuk a bulgurt. Folyamatos keverés mellett kis adagokban adjuk hozzá a vizet, egészen addig, amíg szinte puha nem lesz. Utána elzárjuk a tűzhelyet, és letakarva állni hagyjuk 5 percet.
  4. A cukkiniket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megtöltjük a töltelékkel, meglocsoljuk egy nagyon kevés tejföllel, majd betoljuk a sütőbe. 10 perc után rászórjuk a sajtot, és további 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 26 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3805
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazából eredetileg a húsmentes napokra találtam ki, de most került egy kis kolbász is bele :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...