r
Nosalty Logó

Lecsó libamájjal

Gréti
Lecsó libamájjal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lecsóhoz

A májhoz

654
Kalória
34.7g
Fehérje
29.5g
Szénhidrát
44.7g
Zsír
486.5g
Víz
682.8g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
11.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A lecsóhoz

A májhoz

Összesen 654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A lecsóhoz

A májhoz

Összesen 2614 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A lecsóhoz

A májhoz

Összesen 99 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1620.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    486.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11729 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    977 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11640 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    988 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.7 g

Zsír

  • Összesen
    178.8 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6483.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    364 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    158 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1931 mg
  • Nátrium
    3238 mg
  • Réz
    39 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1946 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46917 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    271 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    773 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3907 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46559 micro
  • α-karotin
    677 micro
  • β-karotin
    3954 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    3424 micro
Összesen 2614 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1772 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1758 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    486 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. Előkészületek:
  2. A zöldségeket tisztítjuk, a paprikát magházától megfosztjuk, karikázzuk.
  3. A paradicsomot először pár percre forró vízbe, utána jeges vízbe dobjuk, hogy héjától könnyen megszabadíthassuk, majd szeleteljük.
  4. A hagymát, a szalonnát és a bacont apróra kockázzuk, a kolbászt szeleteljük.
  5. Főzés:
  6. A szalonnából jól kiolvasztjuk a zsírját, majd a bacont is mellétesszük, ennél több zsiradékra nem lesz szükségünk.
  7. Kezdődhet a hagymapirítás.
  8. A hagymaágyra először a kolbászkarikákat dobjuk, és ha gyönyörűen megszínezték az ételt, akkor félrehúzzuk az edényt, nehogy égjen és megkeseredjen, eldöntjük mennyi fűszerpaprikával szórjuk meg.
  9. Rádobjuk a paprikát, és jól összeforgatjuk vele, mehet vissza a tűzre. Ha ételünk így száraznak tűnne, akkor kis víz aláöntésével és egy fedővel segítsünk neki a párolódásban! Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint őrölt fűszerköményt tegyünk hozzá.
  10. Tíz perc elteltével jöhet a paradicsom. Aki szaftosabban szereti, ekkor megint tehet egy kis vizet alá, amivel pár perc alatt készre főzzük a lecsót.
  11. A fő, hogy ne essen minden szét benne, a zöldségek maradjanak ropogósak és egyenként élvezhető ízűek.
  12. Máj készítése:
  13. Miközben párolódik a paprika, a májat 4 szeletre vágjuk, és kicsi olívaolajon 2-2 percig külön serpenyőben megsütjük.
  14. Tálalás:
  15. A lecsót tányérokra halmozzuk, és a tetejükbe egy-egy szelet libamájat teszünk. Friss szeletelt kenyér legyen az asztalon, az isteni szaftot ne hagyjuk ebek harmincadjára a mosogató lefolyójában landolni! Jó étvágyat hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 25 p

Kiskoromban nem kedveltem a lecsót, a puha, összetöppedt zöldségek látványa nem nyerte meg a tetszésemet. Egyszer azonban megkóstoltam nagymamám főztjét, és szerelem lett belőle. Ez egy jól bevált receptúra, amit szabadtűzön bográcsban és konyhai főzőrózsán egyaránt kipróbáltam már. Imádnivaló ennivaló!

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...