Lecsó ahogy én szeretem
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Pecimaci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
lecsó
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
250g paprika41 kcal
-
125g paradicsom23 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
100g lecsókolbász252 kcal
galuska
-
14g tojás17 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
Összesen
604
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
lecsó
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1000g paprika164 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
400g lecsókolbász1008 kcal
galuska
-
55g tojás69 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
Összesen
2416
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
lecsó
-
4.3g füstölt szalonna28 kcal
-
7.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
42.9g paprika7 kcal
-
21.4g paradicsom4 kcal
-
0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
17.2g lecsókolbász43 kcal
galuska
-
2.4g tojás3 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
Összesen
104
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1486.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 1214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 424.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 169 micro
-
β-karotin 988 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 920 micro
Összesen
604
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.1 g
Zsír
-
Összesen 165.8 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5947 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 623 mg
-
Nátrium 4854 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.5 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1696.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 438 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 740 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 241 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 677 micro
-
β-karotin 3952 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 3679 micro
Összesen
2416
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 552 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
lecsó
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 kg paprika
-
5 közepes db paradicsom
-
40 dkg lecsókolbász
galuska
-
1 db tojás
-
10 dkg finomliszt
Elkészítés
lecsó
- A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a paprikát feldaraboljuk, a szalonnát felkockázzuk, a paradicsom héját lehúzzuk, felkockázzuk. Aki szereti, tehet hozzá 1-2 erős paprikát is, el nem rontja.
- A szalonnát kiolvasztjuk, majd kivesszük a zsírból a pörcöt. A zsíron a vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd meghintjük a pirospaprikával. Elkeverjük, és rátesszük a zöldpaprikát. Takarékon elkezdjük párolni, kicsit megsózzuk, majd hozzátesszük a paradicsomot is, és a maradék fűszerekkel megszórjuk.
- Ha félkész, beletesszük a felkockázott kolbászt. Ha a levét elfőtte, folyadékkal pótoljuk. Kicsit több folyadékot kíván, mert a galuskát a lecsóban fogjuk kifőzni! A tűzhelyt vegyük most nagyra.
- 1 tojásból és 10-15 dkg lisztből galuskatésztát készítünk (nagyon nem kell keverni, csak épphogy), néhol szárazan maradhat a keverék. Sót nem teszünk bele!
- Ha a lecsó forr, a tésztát deszkára tesszük, és szépen a lecsóba szaggatjuk a galuskánkat. Ha kész, a kisült szalonnát hozzákeverjük. Kínálhatjuk tejföllel is! Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2679
- Feltöltés dátuma: 2015. július 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Pecimaci
4 recept
A lecsófőzők tábora 2 csoportra oszlik. Egyik fele előbb a paradicsomot teszi rá az pirított hagymára, a másik fele pedig a zöldpaprikát. Mindenki esküszik a saját változatára. Én "az előbb a paprikát" táborát gyarapítom. ;)