r
Nosalty Logó

Lecsó 3.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
modosa
Lecsó 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 800 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3196 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2118.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    1738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    730.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    529 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    255 micro
  • β-karotin
    2409 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    2878 micro
Összesen 800 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    243.8 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8474.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    6954 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    2921.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2115 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    960 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1022 micro
  • β-karotin
    9637 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    11511 micro
Összesen 3196 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    309 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. A paprikát megmossuk és karikára/ csíkokra vágjuk, néhány csumáról letisztítjuk a magot és félretesszük.
  2. A paradicsomot egy percre forrásban lévő vízbe dobjuk, utána hideg vízzel leöblítjük és lehúzzuk a héját (ez a lépés ízlés szerint elhagyható).
  3. A kolbászt karikára vágjuk.
  4. A szalonnát csíkokra vágjuk és megpirítjuk az olajon.
  5. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, amikor üveges, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk.
  6. Összekeverjük, visszahúzzuk a takarékra állított tűzre és beletesszük a zöldpaprikát.
  7. Amikor körülbelül fele méretűre puhul, hozzáadjuk a paradicsomot és az összes többi hozzávalót, beleértve a csumákat is.
  8. Akkor van kész, amikor a paradicsom teljesen szétfőtt.
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10051
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fotón rizzsel tálaltam, mert a párom így szereti, én viszont a friss fehér kenyeres tunkolásra esküszöm. No meg a jéghideg koviubira.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...