Lazacpisztráng sajtszósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Haidy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 20% Zsír
hal
-
250g lazac318 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
38g margarin269 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
sajtszósz
-
50g tej28 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
63g trappista sajt220 kcal
-
14 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
1223
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 20% Zsír
hal
-
1000g lazac1270 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
sajtszósz
-
200g tej112 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
250g trappista sajt880 kcal
-
57 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
4891
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 20% Zsír
hal
-
45g lazac57 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
6.7g margarin48 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
sajtszósz
-
9g tej5 kcal
-
22.5g habtejszín66 kcal
-
11.2g trappista sajt40 kcal
-
0.7g étkezési keményítő3 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
Összesen
220
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.9 g
Zsír
-
Összesen 98.7 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 331 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3507.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 589 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 966 mg
-
Nátrium 1759 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 324.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 988 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 1129 micro
-
K vitamin: 225 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 274 mg
-
Retinol - A vitamin: 914 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 891 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 628 micro
Összesen
1223
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 283.5 g
Zsír
-
Összesen 394.6 g
-
Telített zsírsav 171 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 141 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 1323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14030.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 354 mg
-
Kálcium 2358 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 397 mg
-
Foszfor 3863 mg
-
Nátrium 7037 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 1296.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3951 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 46 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 4518 micro
-
K vitamin: 901 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 81 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 1097 mg
-
Retinol - A vitamin: 3655 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3563 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2510 micro
Összesen
4891
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 630.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 203 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
220
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
hal
- A megvásárolt friss lazacfilét alaposan mossuk meg. Ha ezzel megvagyunk, vágjuk fel kb. 5 cm széles szeletekre a hal törzsének szélességével.
- Tegyük a szeletelt halat egy nagyobb méretű edénybe, és végezzük el a fűszerezést.
- Először szórjuk meg sóval, és kezünkkel alaposan dörzsöljük át a szeleteket, de vigyázzunk, hogy ne sérüljenek meg!
- Mikor ezzel megvagyunk, mossunk meg 1 citromot, és apró lyukú reszelővel előbb reszeljük le a héját, majd facsarjuk ki a levét, amit öntsünk rá a halra, a reszelt citromhéjjal is dörzsöljük át, majd pedig ízlés szerint 2-3 gerezd fokhagymát nyomjunk át fokhagymanyomón, és ezt is alaposan dolgozzuk bele. Végül szórjuk meg morzsolt majoránnával, és ezt is oszlassuk szét rajta.
- A sütéshez szükségünk lesz egy mélyebb tepsire, amit én sütőpapírral szoktam kibélelni, mivel sütés után a lazac igen puha és omlós, sérülékeny, így könnyen kivehetjük, mikor elkészült. Felezzük meg a vajat, egyik felét vágjuk a tepsink aljára, rá a sütőpapírra.
- A másik felét pedig olvasszuk fel, és kenjük meg vele a tepsire helyezett halszeleteket, ezután szórjuk meg a tetejét őrölt borssal. A sütőnket melegítsük elő 180 C fokra, így süssük 25 percet, majd még 10 percet 250 C fokon. Amíg sül a lazac, elkészítjük a szószt.
- A tejet, a tejszínt és a reszelt sajtokat egy lábosba tesszük, és együtt, folyamatos keverés mellett közepes lángon felmelegítjük, amíg a sajtok olvadni nem kezdenek. Az étkezési keményítőt egy kevés meleg vízzel elkeverjük, és ezzel sűrítjük a mártást.
- Ízesítjük kevés sóval, ételízesítővel (a sajtok sósak, vigyázzunk, mennyit teszünk bele) és borssal. A mártást kiforraljuk (ha sűrűnek találjuk, kevés tejjel/tejszínnel lazíthatjuk), majd végül hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét. Főt rizzsel tálaljuk.
- Jó étvágyat hozzá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 15606
- Feltöltés dátuma: 2016. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Haidy
13 recept
A lazacpisztrángnak nagyon egészséges a húsa, remélem, ízleni fog nektek is.