r
Nosalty Logó

Lazacpisztráng sajtszósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Haidy
Lazacpisztráng sajtszósszal
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

hal

sajtszósz

1223
Kalória
70.9g
Fehérje
11.8g
Szénhidrátok
98.7g
Zsír
324.2g
Víz
330.6g
Koleszterin
622.4mg
Rost
6.5g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír

hal

sajtszósz

Összesen 1223 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír

hal

sajtszósz

Összesen 4891 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír

hal

sajtszósz

Összesen 220 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3507.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    966 mg
  • Nátrium
    1759 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    324.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    988 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1129 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    914 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    891 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 1223 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    283.5 g

Zsír

  • Összesen
    394.6 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14030.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    2358 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    3863 mg
  • Nátrium
    7037 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    1296.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3951 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    4518 micro
  • K vitamin:
    901 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    1097 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3655 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3563 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2510 micro
Összesen 4891 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

hal

  1. A megvásárolt friss lazacfilét alaposan mossuk meg. Ha ezzel megvagyunk, vágjuk fel kb. 5 cm széles szeletekre a hal törzsének szélességével.
  2. Tegyük a szeletelt halat egy nagyobb méretű edénybe, és végezzük el a fűszerezést.
  3. Először szórjuk meg sóval, és kezünkkel alaposan dörzsöljük át a szeleteket, de vigyázzunk, hogy ne sérüljenek meg!
  4. Mikor ezzel megvagyunk, mossunk meg 1 citromot, és apró lyukú reszelővel előbb reszeljük le a héját, majd facsarjuk ki a levét, amit öntsünk rá a halra, a reszelt citromhéjjal is dörzsöljük át, majd pedig ízlés szerint 2-3 gerezd fokhagymát nyomjunk át fokhagymanyomón, és ezt is alaposan dolgozzuk bele. Végül szórjuk meg morzsolt majoránnával, és ezt is oszlassuk szét rajta.
  5. A sütéshez szükségünk lesz egy mélyebb tepsire, amit én sütőpapírral szoktam kibélelni, mivel sütés után a lazac igen puha és omlós, sérülékeny, így könnyen kivehetjük, mikor elkészült. Felezzük meg a vajat, egyik felét vágjuk a tepsink aljára, rá a sütőpapírra.
  6. A másik felét pedig olvasszuk fel, és kenjük meg vele a tepsire helyezett halszeleteket, ezután szórjuk meg a tetejét őrölt borssal. A sütőnket melegítsük elő 180 C fokra, így süssük 25 percet, majd még 10 percet 250 C fokon. Amíg sül a lazac, elkészítjük a szószt.
  7. A tejet, a tejszínt és a reszelt sajtokat egy lábosba tesszük, és együtt, folyamatos keverés mellett közepes lángon felmelegítjük, amíg a sajtok olvadni nem kezdenek. Az étkezési keményítőt egy kevés meleg vízzel elkeverjük, és ezzel sűrítjük a mártást.
  8. Ízesítjük kevés sóval, ételízesítővel (a sajtok sósak, vigyázzunk, mennyit teszünk bele) és borssal. A mártást kiforraljuk (ha sűrűnek találjuk, kevés tejjel/tejszínnel lazíthatjuk), majd végül hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét. Főt rizzsel tálaljuk.
  9. Jó étvágyat hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A lazacpisztrángnak nagyon egészséges a húsa, remélem, ízleni fog nektek is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!