r
Nosalty Logó

Lazacos zöldbab gratin

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Lazacos zöldbab gratin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 527 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1051 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    653 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 527 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1604.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    1305 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    1340 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2253 micro
Összesen 1051 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot megtisztítjuk, 3 cm-es darabokra vágjuk, megmossuk, majd fövő sós vízben kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
  2. A creme fraichet a csomborral elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, és a zöldbabbal elkeverjük.
  3. A zöldbabot egy vajjal kikent tűzálló tálba öntjük.
  4. A halat megmossuk, szárazra itatjuk, a citromlével meglocsoljuk, sóval, borssal ízesítjük.
  5. A halat a zöldbabra helyezzük. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütő alsó harmadába, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 200 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 947
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A creme fraichet ízesíthetjük kevés áttört fokhagymával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...