Lazac zöldbabrakáson burgonyapürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
510
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1019
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.7 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1112.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 626 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 341.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 870 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 219 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 351 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 576 micro
Összesen
510
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.5 g
Zsír
-
Összesen 44.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2224.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 208 mg
-
Foszfor 1251 mg
-
Nátrium 377 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 682.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 339 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 1740 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 439 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 122 micro
-
β-karotin 702 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1152 micro
Összesen
1019
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 156 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Először a lazacról a külső nyálkás réteget egy éles késsel lehúzzuk, vagy levágjuk egészen a húsig, hogy semmilyen hártya ne maradjon rajta. Ezután érdemes enyhén megsózni és félretenni.
- A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
- Amíg fő a krumpli, megmossuk a babot, végeit levágjuk, majd egy nagyobb serpenyőben, kevés olívaolajon átforgatjuk.
- Miután jól átforrósodott, ízlés szerint megsózzuk, és kevés vízzel felöntjük, majd hagyjuk puhára párolódni.
- Ha a krumpli megpuhult, összetörjük, ízesítjük sóval, diónyi vajjal, ill. tejjel (vagy épp mikor, mivel szoktam elkészíteni a tört krumplit). Annyi tejet rakunk bele, hogy jó krémes állagú legyen, és végül még egy kézi mixerrel is átdolgozzuk. Aki szereti, tehet még bele egy csipetnyi szerecsendiót vagy apróra vágott petrezselyemzöldet is.
- Ha ez kész, akkor a serpenyőben felforrósítunk cseppnyi olívaolajat (lehet a zöldbab után is rakni), majd a lazacot borsozzuk, és 2-2 perc alatt átsütjük mindkét oldalát.
- Tálaláskor a zöldbab szálakat szépen egymás mellé helyezzük egy rakásra, a krumplipürét mellétesszük, és a lazacszeleteket ráhelyezzük a babra. Díszítésként és ízesítésként is jó egy-egy fél citrom.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7822
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 19.
Ajánló
Italként nagyon ízletes hozzá 1 pohár rosébor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Azokra az ebédekre/ estékre ajánlom, amikor valami gyorsan elkészíthetőre és finomra vágyik az ember.