r
Nosalty Logó

Lazac zöldbabrakáson burgonyapürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lazac zöldbabrakáson burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 510 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1019 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1112.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 510 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2224.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    702 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 1019 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a lazacról a külső nyálkás réteget egy éles késsel lehúzzuk, vagy levágjuk egészen a húsig, hogy semmilyen hártya ne maradjon rajta. Ezután érdemes enyhén megsózni és félretenni.
  2. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
  3. Amíg fő a krumpli, megmossuk a babot, végeit levágjuk, majd egy nagyobb serpenyőben, kevés olívaolajon átforgatjuk.
  4. Miután jól átforrósodott, ízlés szerint megsózzuk, és kevés vízzel felöntjük, majd hagyjuk puhára párolódni.
  5. Ha a krumpli megpuhult, összetörjük, ízesítjük sóval, diónyi vajjal, ill. tejjel (vagy épp mikor, mivel szoktam elkészíteni a tört krumplit). Annyi tejet rakunk bele, hogy jó krémes állagú legyen, és végül még egy kézi mixerrel is átdolgozzuk. Aki szereti, tehet még bele egy csipetnyi szerecsendiót vagy apróra vágott petrezselyemzöldet is.
  6. Ha ez kész, akkor a serpenyőben felforrósítunk cseppnyi olívaolajat (lehet a zöldbab után is rakni), majd a lazacot borsozzuk, és 2-2 perc alatt átsütjük mindkét oldalát.
  7. Tálaláskor a zöldbab szálakat szépen egymás mellé helyezzük egy rakásra, a krumplipürét mellétesszük, és a lazacszeleteket ráhelyezzük a babra. Díszítésként és ízesítésként is jó egy-egy fél citrom.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7816
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 19.

Ajánló

Italként nagyon ízletes hozzá 1 pohár rosébor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azokra az ebédekre/ estékre ajánlom, amikor valami gyorsan elkészíthetőre és finomra vágyik az ember.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...