Lazac turbolya szószban cukorborsóval és répával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g lazac159 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
5g citrom1 kcal
-
100g tej56 kcal
-
10g tápiókaliszt36 kcal
-
0g turbolya0 kcal
-
2g só0 kcal
-
100g cukorborsó39 kcal
-
120g sárgarépa44 kcal
Összesen
385
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g lazac318 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
10g citrom2 kcal
-
200g tej112 kcal
-
20g tápiókaliszt72 kcal
-
0g turbolya0 kcal
-
4g só0 kcal
-
200g cukorborsó79 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
Összesen
771
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
26.7g lazac34 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
1.1g citrom0 kcal
-
21.3g tej12 kcal
-
2.1g tápiókaliszt8 kcal
-
0g turbolya0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
21.3g cukorborsó8 kcal
-
25.6g sárgarépa9 kcal
Összesen
82
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1731.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 997 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 276.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1034 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 544 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 3755 micro
-
β-karotin 9452 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 969 micro
Összesen
385
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 64.7 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3462.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 407 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 833 mg
-
Nátrium 1995 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 553.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2068 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 1088 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 291 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 7510 micro
-
β-karotin 18903 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1939 micro
Összesen
771
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 116 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 801 micro
-
β-karotin 2015 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg lazac
-
2 tk vaj
-
2 dl tej
-
1 púpozott ek tápiókaliszt
-
1 teáskanál turbolya
-
1 kávéskanál só
-
20 dkg cukorborsó
-
3 közepes db sárgarépa
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 Celsius fokra. Szükségünk lesz egy alacsony peremű tepsire, két kis és egy közepes főzőedényre.
- Az egyik lazacszeletet egy kb. 25cm*25cm nagyságú alufóliára helyezzük. Ráhelyezünk egy kávéskanál vajat és az egyik szelet citromot. Az alufóliát a lazac felett összecsípjük, és kettőt tekerünk rajta, így lezárjuk. A lazac két oldalán az alufóliát ugyanígy összecsípjük, és tekerve lezárjuk. A másik szelet lazaccal is így járunk el. Tepsire helyezzük a lazaccsomagokat, és 20 perc alatt megsütjük.
- Közben a tejet feltesszük főni a szószhoz.
- Míg a tej és a lazac fő, a sárgarépát meghámozzuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. 2 evőkanál vízzel feltesszük főni. 10-15 perc alatt kész. Ha puha, egy csipet sót dobhatunk rá. Így még kicsit roppanós.
- Közben a cukorborsót megmossuk, szárát levágjuk, és egy deci vízben forrástól számítva maximum 5 perc alatt megpároljuk.
- A tápiókalisztet egy evőkanál tejjel elkeverjük. Mikor a tej már majdnem forr, a tápiókalisztes tejet állandó keverés mellett belecsurgatjuk. 1-2 perc alatt besűrítjük. Kevergessük sűrűn! A turbolyát és sót belekeverjük.
- A tálaláshoz a lazacot kibontjuk a csomagokból óvatosan, mert a forró gőz megégetheti a kezünk! Fém spatulával vagy villával alányúlva a tálra emeljük. Mellé halmozzuk a leszűrt sárgarépát, cukorborsót, és a lazacot meglocsoljuk szósszal. (A sárgarépa és cukorborsó leve tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Érdemes levesben vagy főzelékben felhasználni.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 479
- Feltöltés dátuma: 2015. március 23.
Ajánló
A turbolya és a cukorborsó felhasználása legelterjedtebb Franciaországban. A turbolyát édespetrezselyemnek, olaszsalátának, illatos vagy zamatos turbolyának is nevezik. A cukorborsó a borsó egy olyan változata amelyben a terméshüvely belső, rostos rétege hiányzik, így hüvelyestül fogyasztható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az ízek tökéletesen kiegészítik egymást, és nem nyomják el a lazac kellemes aromáját. Fél óra alatt kész van, ha az elkészítés alapján több részletfeladatra is tudunk koncentrálni (ld. 4. lépés).