r
Nosalty Logó

Lazac tenger gyümölcseivel és zöldséges körettel tésztaágyon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fonott Kalács
Lazac tenger gyümölcseivel és zöldséges körettel tésztaágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Öntet

Köret

Lazac

Összesen 1028 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Öntet

Köret

Lazac

Összesen 4107 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Öntet

Köret

Lazac

Összesen 132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2821.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1140 mg
  • Nátrium
    1085 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    873 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    1416 micro
  • β-karotin
    3679 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 1028 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    322.4 g

Zsír

  • Összesen
    99 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11287.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    732 mg
  • Kálcium
    896 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    706 mg
  • Foszfor
    4558 mg
  • Nátrium
    4340 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2114.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2284 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    91 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    3491 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1446 micro
  • Kolin:
    1270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    811 micro
  • α-karotin
    5662 micro
  • β-karotin
    14717 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9264 micro
  • Lut-zea
    3061 micro
Összesen 4107 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    296 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Öntet

Köret

Lazac

Elkészítés

Öntet

  1. A joghurtot egy tálkába öntjük, belereszeljük a két gerezd fokhagymát.
  2. Egy csapott evőkanálnyi szárított, morzsolt kaprot szórunk bele, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Alaposan összekeverjük.
  3. Félretesszük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Köret

  1. Egy nagy fazékban felteszünk vizet forrni, kevés olajat és sót szórunk bele, ebben főzzük meg a tésztát.
  2. A répát megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, majd széltében felszeleteljük, hogy félkör alakú cikkeket kapjunk.
  3. A brokkolit darabjaira bontjuk, levágjuk a kemény törzseket.
  4. A paradicsomból kivágjuk a zöld szárrészt, majd felkockázzuk, félretesszük.
  5. Egy fazékban olajat hevítünk, beledobjuk a répát és a brokkolit. Kissé megpirítjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel és 1 dl vörösborral. Mivel ezek puhulnak meg leglassabban, legalább negyed órát pároljuk őket fedő alatt.
  6. Ha a répa és a brokkoli közepesen átfőtt, hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, és fedő alatt tovább pároljuk, néha egyet keverünk rajta. Sózzuk, borsozzuk.
  7. Körülbelül fél óra alatt minden összetevő puhára fő, ekkor hozzáadjuk a paradicsom kockákat, és még pár percig pároljuk.

Lazac

  1. Egy nagyobb serpenyőben 3-4 ek olajat hevítünk, és a sózott, borsozott lazac szeleteket beletesszük. Gyakori forgatással átsütjük őket, vigyázva nehogy eltörjenek. 10-15 perc alatt kész.
  2. Tányérra szedünk a tésztából, ráhelyezzük a köretet, a tetejére a lazacot.
  3. Finoman megöntözzük a kapros-joghurtos öntettel, és forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2611
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 16.

Ajánló

Édes vörösborral vagy pezsgővel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lazac tenger gyümölcseivel és zöldséges körettel tésztaágyon
Fonott Kalács 77 recept

Az ötlet a Hal a tortán egyik epizódjából jött, amiben Pásztor Anna főzött. Azonnal a fejembe vettem, hogy ilyet mindenképpen akarok enni, szerencsére kinézetéhez képest nagyon könnyen el lehet készíteni, nem bonyolult, és gyorsan készen van. Sajnos az alapanyagok nagy része drága, csak jeles napokon engedhetjük meg magunknak: romantikus vacsorának, ünnepekre, akár karácsonyra, vagy csak ha egyszerűen valami különlegeset ennénk. A tésztát a Lidl-ben vettem, "Deluxe Tagliolini al nero di seppia" a pontos neve. Akinek nincs a közelében ilyesmi, a tészta házilag is készíthető. Lazacot frissen vettem, tenger gyümölcseit fagyasztva.

Hozzávalók

Öntet

Köret

Lazac

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...