Lazac tenger gyümölcseivel és zöldséges körettel tésztaágyon
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Fonott Kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
Öntet
Köret
-
108 kcal
-
90g paradicsom16 kcal
-
63g brokkoli13 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
25g száraz vörösbor21 kcal
-
35 kcal
-
25g víz0 kcal
-
125g hosszúmetélt464 kcal
Lazac
Összesen
1028
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
Öntet
Köret
-
430 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
250g brokkoli52 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g víz0 kcal
-
500g hosszúmetélt1855 kcal
Lazac
-
800g lazac1016 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
4107
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
Öntet
Köret
-
14 kcal
-
11.5g paradicsom2 kcal
-
8g brokkoli2 kcal
-
5.4g sárgarépa2 kcal
-
3.2g száraz vörösbor3 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
3.2g víz0 kcal
-
16g hosszúmetélt59 kcal
Lazac
-
25.6g lazac32 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
132
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 80.6 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2821.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 1140 mg
-
Nátrium 1085 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 528.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 571 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 873 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 362 micro
-
Kolin: 318 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 1416 micro
-
β-karotin 3679 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2316 micro
-
Lut-zea 765 micro
Összesen
1028
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 322.4 g
Zsír
-
Összesen 99 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 557 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11287.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 732 mg
-
Kálcium 896 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 706 mg
-
Foszfor 4558 mg
-
Nátrium 4340 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 448.1 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 2114.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2284 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 91 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 200 mg
-
D vitamin: 3491 micro
-
K vitamin: 211 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 107 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1446 micro
-
Kolin: 1270 mg
-
Retinol - A vitamin: 811 micro
-
α-karotin 5662 micro
-
β-karotin 14717 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 9264 micro
-
Lut-zea 3061 micro
Összesen
4107
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 181 micro
-
β-karotin 470 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 296 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
Öntet
Köret
-
2 nagy db paradicsom
-
25 dkg brokkoli
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 dl száraz vörösbor
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 dl víz
Lazac
-
3 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Öntet
- A joghurtot egy tálkába öntjük, belereszeljük a két gerezd fokhagymát.
- Egy csapott evőkanálnyi szárított, morzsolt kaprot szórunk bele, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Alaposan összekeverjük.
- Félretesszük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Köret
- Egy nagy fazékban felteszünk vizet forrni, kevés olajat és sót szórunk bele, ebben főzzük meg a tésztát.
- A répát megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, majd széltében felszeleteljük, hogy félkör alakú cikkeket kapjunk.
- A brokkolit darabjaira bontjuk, levágjuk a kemény törzseket.
- A paradicsomból kivágjuk a zöld szárrészt, majd felkockázzuk, félretesszük.
- Egy fazékban olajat hevítünk, beledobjuk a répát és a brokkolit. Kissé megpirítjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel és 1 dl vörösborral. Mivel ezek puhulnak meg leglassabban, legalább negyed órát pároljuk őket fedő alatt.
- Ha a répa és a brokkoli közepesen átfőtt, hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, és fedő alatt tovább pároljuk, néha egyet keverünk rajta. Sózzuk, borsozzuk.
- Körülbelül fél óra alatt minden összetevő puhára fő, ekkor hozzáadjuk a paradicsom kockákat, és még pár percig pároljuk.
Lazac
- Egy nagyobb serpenyőben 3-4 ek olajat hevítünk, és a sózott, borsozott lazac szeleteket beletesszük. Gyakori forgatással átsütjük őket, vigyázva nehogy eltörjenek. 10-15 perc alatt kész.
- Tányérra szedünk a tésztából, ráhelyezzük a köretet, a tetejére a lazacot.
- Finoman megöntözzük a kapros-joghurtos öntettel, és forrón tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2611
- Feltöltés dátuma: 2014. december 16.
Ajánló
Édes vörösborral vagy pezsgővel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Fonott Kalács
77 recept
Az ötlet a Hal a tortán egyik epizódjából jött, amiben Pásztor Anna főzött. Azonnal a fejembe vettem, hogy ilyet mindenképpen akarok enni, szerencsére kinézetéhez képest nagyon könnyen el lehet készíteni, nem bonyolult, és gyorsan készen van. Sajnos az alapanyagok nagy része drága, csak jeles napokon engedhetjük meg magunknak: romantikus vacsorának, ünnepekre, akár karácsonyra, vagy csak ha egyszerűen valami különlegeset ennénk. A tésztát a Lidl-ben vettem, "Deluxe Tagliolini al nero di seppia" a pontos neve. Akinek nincs a közelében ilyesmi, a tészta házilag is készíthető. Lazacot frissen vettem, tenger gyümölcseit fagyasztva.