Lazac spenótágyon kukoricás olívabogyós salátával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Evelin Tekla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
Saláta
-
100g csemegekukorica86 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
18g olajbogyó21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Lazac
Spenótágy
-
50g spenót8 kcal
Összesen
465
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.2 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1093.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 519 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 286.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 653 micro
-
K vitamin: 299 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 2438 micro
-
β-crypt 115 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5755 micro
Összesen
465
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.2 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1093.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 519 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 286.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 653 micro
-
K vitamin: 299 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 2438 micro
-
β-crypt 115 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5755 micro
Összesen
465
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 153 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 572 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1351 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Saláta
- A lazacot bőrös részével lefelé elkezdjük sütni a felhevített olívaolajon. Sóval, borssal, tetszés szerinti fűszerekkel még tovább gazdagíthatjuk (pl. chilivel stb.). Minden oldalát 2-4 percig sütjük, hogy a belseje is átsüljön, de ne száradjon ki.
- Egy tányérra helyezzük a lecsöpögtetett konzerv kukoricát, kicsit megmelegítjük, rákarikázzuk az újhagymát, rátesszük az olajbogyókat. Kis só és bors is kísérheti. Mellette "megágyazunk" a lazacnak a megmosott spenótlevelekkel.
- Az elkészült lazacot a spenótágyra helyezzük, citromlével meglocsoljuk, és már kész is! :)
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1245
- Feltöltés dátuma: 2015. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Evelin Tekla
8 recept
Egy unalmas vasárnap este szerettem volna meglepni magamat egy finom és szemet gyönyörködtető vacsorával. Ez lett a végeredmény! :)