r
Nosalty Logó

Lazac rizzsel és párolt brokkolival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lazac rizzsel és párolt brokkolival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Brokkolihoz

Rizshez

Lazachoz

Összesen 838 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Brokkolihoz

Rizshez

Lazachoz

Összesen 1675 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Brokkolihoz

Rizshez

Lazachoz

Összesen 93 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    1088 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2140 micro
Összesen 838 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    119.7 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2793.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1638 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1284.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    2175 micro
  • K vitamin:
    325 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4281 micro
Összesen 1675 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Brokkolihoz

Rizshez

Lazachoz

Elkészítés

Brokkolihoz

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, majd egy nagy wokban vagy mély nemesacél edényben pároljuk. (Sós vízben, hogy félig ellepje a brokkolikat.)
  2. Kb. 15 perc alatt fedő alatt puhára pároljuk. (Közben többször megmozgatjuk az edényt.)
  3. Majd a vizet leöntjük róla (kb. 1 ek. mennyiséget hagyunk rajta), és hozzáadunk kb. 1-2 ek 82 %-os vajat. Így is pároljuk fedő alatt 1-2 percig.

Rizshez

  1. 125 g rizst kimérünk, és feltesszük bő (kb. 3× annyi, mint a rizs) sós vízbe főni. (Én így szoktam a rizst elkészíteni, mert így nekem egyszerűbb.)
  2. Az elején a fontos néhányszor megkavarni, nehogy letapadjon az edény aljára a rizs.
  3. Majd forrástól számítva 10-12 perc alatt készre főzzük. (Néhányszor itt is megkavarjuk.)
  4. Leszűrjük. Forró vízzel többször átöblítjük (az összeragadás megelőzése miatt), majd sózzuk, és egy kis vajjal is ízesíthetjük.

Lazachoz

  1. 2 db 200 vagy 250 g-os friss lazacra van szükségünk (nem füstölt!).
  2. Egy serpenyőben 2-3 ek olívaolajat öntünk, majd amikor felforrósodott, a lazacokat belehelyezzük, először a keményebb, bőrös oldalukkal lefelé. A gáz hőfokát minimálisra vesszük, hogy szépen lassan süljenek át a halak.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és friss citrom levével meglocsoljuk.
  4. Néhány perc múlva megfordítjuk, ezt az oldalát is fűszerezzük.
  5. Szép aranybarnára sütjük. (Kb. 10-12 perc. Ha vastagabb a lazac, akkor az oldalára fordítva is szoktam sütni néhány percig, hogy valóban jól átsüljön.)
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 35599
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 19.

Ajánló

Nagyon finom a lazac spárgával és héjában sült burgonyával is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki szereti a halféléket, Magyarországon sajnos igen kevés helyen lehet kapni igazi halat. (Pangasius és hasonlók közelebb állnak a műanyaghoz, mint a halhoz, ezt élelmiszermérnökként ki merem jelenteni.) Úgyhogy az egyik kedvenc halételünk a lazac, amit elkészíteni nagyon egyszerű, viszont a minőségnek ára van. (Minden csütörtökön friss haláru érkezik a Lidl-be, ott érdemes venni.) A családom egyszerűen imádja, így nálunk gyakran kerül az asztalra.

Hozzávalók

Brokkolihoz

Rizshez

Lazachoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...