Lazac rizzsel és párolt brokkolival
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
838
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Brokkolihoz
Rizshez
-
125g jázmin rizs448 kcal
-
400g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g vaj143 kcal
Lazachoz
Összesen
1675
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
93
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 59.8 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1396.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 819 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 642.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 1088 micro
-
K vitamin: 162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 270 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 589 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2140 micro
Összesen
838
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 119.7 g
Zsír
-
Összesen 78.7 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 333 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2793.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 184 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 1638 mg
-
Nátrium 507 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1284.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 598 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 277 mg
-
D vitamin: 2175 micro
-
K vitamin: 325 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 505 micro
-
Kolin: 540 mg
-
Retinol - A vitamin: 497 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1177 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4281 micro
Összesen
1675
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 238 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Brokkolihoz
- A brokkolit rózsáira szedjük, majd egy nagy wokban vagy mély nemesacél edényben pároljuk. (Sós vízben, hogy félig ellepje a brokkolikat.)
- Kb. 15 perc alatt fedő alatt puhára pároljuk. (Közben többször megmozgatjuk az edényt.)
- Majd a vizet leöntjük róla (kb. 1 ek. mennyiséget hagyunk rajta), és hozzáadunk kb. 1-2 ek 82 %-os vajat. Így is pároljuk fedő alatt 1-2 percig.
Rizshez
- 125 g rizst kimérünk, és feltesszük bő (kb. 3× annyi, mint a rizs) sós vízbe főni. (Én így szoktam a rizst elkészíteni, mert így nekem egyszerűbb.)
- Az elején a fontos néhányszor megkavarni, nehogy letapadjon az edény aljára a rizs.
- Majd forrástól számítva 10-12 perc alatt készre főzzük. (Néhányszor itt is megkavarjuk.)
- Leszűrjük. Forró vízzel többször átöblítjük (az összeragadás megelőzése miatt), majd sózzuk, és egy kis vajjal is ízesíthetjük.
Lazachoz
- 2 db 200 vagy 250 g-os friss lazacra van szükségünk (nem füstölt!).
- Egy serpenyőben 2-3 ek olívaolajat öntünk, majd amikor felforrósodott, a lazacokat belehelyezzük, először a keményebb, bőrös oldalukkal lefelé. A gáz hőfokát minimálisra vesszük, hogy szépen lassan süljenek át a halak.
- Sózzuk, borsozzuk, és friss citrom levével meglocsoljuk.
- Néhány perc múlva megfordítjuk, ezt az oldalát is fűszerezzük.
- Szép aranybarnára sütjük. (Kb. 10-12 perc. Ha vastagabb a lazac, akkor az oldalára fordítva is szoktam sütni néhány percig, hogy valóban jól átsüljön.)
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 155
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 35599
- Feltöltés dátuma: 2014. június 19.
Ajánló
Nagyon finom a lazac spárgával és héjában sült burgonyával is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Aki szereti a halféléket, Magyarországon sajnos igen kevés helyen lehet kapni igazi halat. (Pangasius és hasonlók közelebb állnak a műanyaghoz, mint a halhoz, ezt élelmiszermérnökként ki merem jelenteni.) Úgyhogy az egyik kedvenc halételünk a lazac, amit elkészíteni nagyon egyszerű, viszont a minőségnek ára van. (Minden csütörtökön friss haláru érkezik a Lidl-be, ott érdemes venni.) A családom egyszerűen imádja, így nálunk gyakran kerül az asztalra.