r
Nosalty Logó

Lazac párolt ceruzababbal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
sirGalahad
Lazac párolt ceruzababbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A zöldbabhoz

A lazachoz

A tálaláshoz

Összesen 225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A zöldbabhoz

A lazachoz

A tálaláshoz

Összesen 449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A zöldbabhoz

A lazachoz

A tálaláshoz

Összesen 80 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    326 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    653 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1054 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1691 micro
Összesen 449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

A zöldbabhoz

A lazachoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A zöldbabhoz

  1. Kevés vajat forrósítunk serpenyőben, erre érkezik az apróra vágott fokhagyma, melyet rövid ideig pirítunk, majd a megmosott és lecsepegtetett hosszú szárú zöldbab (ceruzabab).
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes "lángon" pár perc alatt megpároljuk, összeforgatjuk óvatosan (de vigyázzunk, hogy össze ne törjön), majd ha kész, a tálalóedényre helyezzük.
  3. A serpenyőben maradt forró vajba helyezzük a lazacszeletet (ha bőrös, akkor mindig előbb a bőrös oldalával lefelé), és ráfacsarjuk a lime levét.
  4. Sózzuk, borsozzuk, majd pár perc alatt mindkét oldalát készre sütjük (akkor jó, ha a hal húsa kezd kifehéredni). A sütési idő oldalanként a hal vastagságától függően 2-3 perc.
  5. A melegen tartott ceruzababra helyezzük, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, díszítjük egy szelet lime karikával, majd jó étvággyal fogyasszuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4308
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 03.

Ajánló

Megfelel előételnek egy több fogásos menüsorba vagy egy könnyű vacsorának...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sirGalahad 10 recept

Könnyen elkészíthető, gyors, finom és stílusos étel. A kétféle röszti burgonyát csak a díszítés céljából helyeztem a tálalóedényre...

Hozzávalók

A zöldbabhoz

A lazachoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...