Lazac párolt ceruzababbal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
sirGalahad
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
225
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
449
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 488.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 211.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 326 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 527 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 845 micro
Összesen
225
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.8 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 976.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 522 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 422.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 653 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 1054 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1691 micro
Összesen
449
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 75 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 116 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 300 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A zöldbabhoz
- Kevés vajat forrósítunk serpenyőben, erre érkezik az apróra vágott fokhagyma, melyet rövid ideig pirítunk, majd a megmosott és lecsepegtetett hosszú szárú zöldbab (ceruzabab).
- Sózzuk, borsozzuk, majd közepes "lángon" pár perc alatt megpároljuk, összeforgatjuk óvatosan (de vigyázzunk, hogy össze ne törjön), majd ha kész, a tálalóedényre helyezzük.
- A serpenyőben maradt forró vajba helyezzük a lazacszeletet (ha bőrös, akkor mindig előbb a bőrös oldalával lefelé), és ráfacsarjuk a lime levét.
- Sózzuk, borsozzuk, majd pár perc alatt mindkét oldalát készre sütjük (akkor jó, ha a hal húsa kezd kifehéredni). A sütési idő oldalanként a hal vastagságától függően 2-3 perc.
- A melegen tartott ceruzababra helyezzük, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, díszítjük egy szelet lime karikával, majd jó étvággyal fogyasszuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 4339
- Feltöltés dátuma: 2014. január 03.
Ajánló
Megfelel előételnek egy több fogásos menüsorba vagy egy könnyű vacsorának...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
sirGalahad
10 recept
Könnyen elkészíthető, gyors, finom és stílusos étel. A kétféle röszti burgonyát csak a díszítés céljából helyeztem a tálalóedényre...