r
Nosalty Logó

Lazac Gravlax

NS
Lazac Gravlax
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Lazac

Mártás

284
Kalória
29.8g
Fehérje
19.2g
Szénhidrát
10.1g
Zsír
251g
Víz
68.6g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
9.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Lazac

Mártás

Összesen 284 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Lazac

Mártás

Összesen 2279 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Lazac

Mártás

Összesen 77 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3081.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    2325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    251 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    544 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 284 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24651 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    1548 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    741 mg
  • Foszfor
    3371 mg
  • Nátrium
    18596 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    153.5 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    2008.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2655 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    599 mg
  • D vitamin:
    4350 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1489 micro
  • Kolin:
    1015 mg
  • Retinol - A vitamin:
    532 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 2279 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

Lazac

  1. A halat megtisztogatjuk, szárazra töröljük , bőrével lefelé (ez legyen alul) egy nagy, körülbelül gáztepsi vagy nagy tepsi méretű tálba tesszük. Legyen plusz hely, mert hosszában nyúlni fog, de férjen be a hűtőbe. Télen az erkélyen, teraszon is tárolhatjuk.
  2. A halra rakjuk a sót, a cukrot.
  3. Ráreszelünk egy kevés fehérrépát, kb. a répa 1/4-ét.
  4. Ráreszeljük a céklákat, a citrom héjat.
  5. Meglocsoljuk a gabonapálinkával.
  6. A kaprot apróra vágjuk, és ezzel is megszórjuk.
  7. Jól bedörzsöljük a hozzávalókkal, letakarjuk folpackkal. Nehezéket rakunk rá úgy, hogy mindenhol lefedje. Lehet alufóliába csomagolt tégla vagy nehéz könyvek... 2 napra hűtőbe tesszük.
  8. A halat kivesszük a tepsiből, leszedjük róla a fűszereket, leöntjük a vizet, levágjuk a bőrét (alul maradjon a bőr, és jó éles késsel végig haladunk a hal és a bőr között.)
  9. A halat nagyon vékonyan keresztben szeletelve (minimum 30 szelet lesz) ízlésesen egy tányérra halmozzuk. Akár rózsát is formázhatunk belőle. Erre csepegtetünk kevés olívaolajat, meg a mártást. Jó étvágyat hozzá!

Mártás

  1. A tejfölt, mustárt, sót, borsot összekeverjük.
  2. A citrom héjat ráreszeljük, és a fél citrom levét belefacsarjuk.
  3. A kaprot felaprítjuk, és kész az öntet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

A vendégek érkezésére valami különlegeset akartam készíteni. A füstölt lazacot nagyon szeretjük, de azt az ember csak megveszi a boltban. Ezt sem sokkal bonyolultabb elkészíteni, de mégsem jutunk hozzá bárhol az utcán.:)

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...