Lazac Gravlax
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Lazac
-
125g lazac159 kcal
-
6g só0 kcal
-
4g barna cukor14 kcal
-
11g fehérrépa7 kcal
-
94g cékla27 kcal
-
2g pálinka5 kcal
-
68g kapor29 kcal
-
21g citrom3 kcal
Mártás
Összesen
284
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Lazac
-
1000g lazac1270 kcal
-
44g só0 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
753g cékla217 kcal
-
16g pálinka37 kcal
-
540g kapor232 kcal
-
170g citrom26 kcal
Mártás
Összesen
2279
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3081.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 421 mg
-
Nátrium 2325 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 251 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 332 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 544 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
284
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 238.6 g
Zsír
-
Összesen 80.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 549 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24651 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 326 mg
-
Kálcium 1548 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 741 mg
-
Foszfor 3371 mg
-
Nátrium 18596 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.5 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 2008.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2655 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 42 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 599 mg
-
D vitamin: 4350 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 91 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1489 micro
-
Kolin: 1015 mg
-
Retinol - A vitamin: 532 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
2279
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 830.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 626 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 147 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
Lazac
Mártás
Elkészítés
Lazac
- A halat megtisztogatjuk, szárazra töröljük , bőrével lefelé (ez legyen alul) egy nagy, körülbelül gáztepsi vagy nagy tepsi méretű tálba tesszük. Legyen plusz hely, mert hosszában nyúlni fog, de férjen be a hűtőbe. Télen az erkélyen, teraszon is tárolhatjuk.
- A halra rakjuk a sót, a cukrot.
- Ráreszelünk egy kevés fehérrépát, kb. a répa 1/4-ét.
- Ráreszeljük a céklákat, a citrom héjat.
- Meglocsoljuk a gabonapálinkával.
- A kaprot apróra vágjuk, és ezzel is megszórjuk.
- Jól bedörzsöljük a hozzávalókkal, letakarjuk folpackkal. Nehezéket rakunk rá úgy, hogy mindenhol lefedje. Lehet alufóliába csomagolt tégla vagy nehéz könyvek... 2 napra hűtőbe tesszük.
- A halat kivesszük a tepsiből, leszedjük róla a fűszereket, leöntjük a vizet, levágjuk a bőrét (alul maradjon a bőr, és jó éles késsel végig haladunk a hal és a bőr között.)
- A halat nagyon vékonyan keresztben szeletelve (minimum 30 szelet lesz) ízlésesen egy tányérra halmozzuk. Akár rózsát is formázhatunk belőle. Erre csepegtetünk kevés olívaolajat, meg a mártást. Jó étvágyat hozzá!
Mártás
- A tejfölt, mustárt, sót, borsot összekeverjük.
- A citrom héjat ráreszeljük, és a fél citrom levét belefacsarjuk.
- A kaprot felaprítjuk, és kész az öntet.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5853
- Feltöltés dátuma: 2013. december 25.
Ajánló
Friss salátát és baguette-t rakok mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A vendégek érkezésére valami különlegeset akartam készíteni. A füstölt lazacot nagyon szeretjük, de azt az ember csak megveszi a boltban. Ezt sem sokkal bonyolultabb elkészíteni, de mégsem jutunk hozzá bárhol az utcán.:)