Lazac finn módra rukkolasalátával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Auringonkukka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
A lazachoz
-
200g lazac254 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
A rukkola salátához
-
75g rukkola19 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
38g koktélparadicsom7 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
A steak burgonyához
-
125g burgonya72 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
601
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
A lazachoz
-
800g lazac1016 kcal
-
7g só0 kcal
-
2g bors5 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
A rukkola salátához
-
300g rukkola75 kcal
-
200g feta sajt530 kcal
-
150g koktélparadicsom27 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
A steak burgonyához
-
500g burgonya289 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
2402
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
A lazachoz
-
31.7g lazac40 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
A rukkola salátához
-
11.9g rukkola3 kcal
-
7.9g feta sajt21 kcal
-
5.9g koktélparadicsom1 kcal
-
3.6g lilahagyma1 kcal
-
15.8g kígyóuborka2 kcal
-
0.4g balzsamecet0 kcal
-
1g olívaolaj8 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A steak burgonyához
-
19.8g burgonya11 kcal
-
0.6g olívaolaj6 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
93
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 53.3 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3280.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 421 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 823 mg
-
Nátrium 1817 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 474.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 878 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 1285 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 965 micro
-
Lut-zea 2748 micro
Összesen
601
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 213 g
Zsír
-
Összesen 121.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 546 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13123.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 285 mg
-
Kálcium 1683 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 564 mg
-
Foszfor 3293 mg
-
Nátrium 7267 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1897.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 970 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 37 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 3512 micro
-
K vitamin: 445 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 72 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 513 micro
-
Kolin: 919 mg
-
Retinol - A vitamin: 530 micro
-
α-karotin 195 micro
-
β-karotin 5140 micro
-
β-crypt 102 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 10992 micro
Összesen
2402
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 520 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 139 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 153 micro
-
Lut-zea 436 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
A lazachoz
-
1 tk só
-
1 teáskanál citrombors
-
1 fél citromból nyert citromlé
A rukkola salátához
-
300 g rukkola
-
200 g feta sajt
-
15 dkg koktélparadicsom
-
1 közepes fej lilahagyma
-
1 db kígyóuborka
-
2 ek balzsamecet
-
3 ek olívaolaj
-
1 kk só
-
1 kk bors
A steak burgonyához
Elkészítés
A lazachoz
- Lazac:
- 1. Egy tűzálló tálat enyhén beolajozunk, majd a lazacot bőrével lefele ráhelyezzük.
- 2. A lazacot sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a citromborssal, és lelocsoljuk a frissen facsart citrom levével.
- 3. Kb. 20 percet állni hagyjuk, majd előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük (addig, míg a halhús el nem válik a bőrtől).
- Rukkolasaláta:
- 1. Amíg a lazac sül, elkészítjük a salátát.
- 2. A rukkolát egy salátástálba öntjük, és lelocsoljuk az olajjal és a balzsamecettel.
- 3. A lilahagymát apró darabokra, az uborkát, a koktélparadicsomot és a feta sajtot 1 cm-es kockákra vágjuk.
- 4. A felaprított zöldségeket hozzáadjuk a rukkolához, majd fűszerezzük sóval és a borssal.
- 5. Keverőkanállal összedolgozzuk a zöldségket, és már kész is. (Ízlés szerint még lehet olajat, illetve balzsamecetet hozzáönteni.)
- Steakburgonya:
- 1. A burgonyát meghámozzuk, és cikkekre vágjuk.
- 2. A cikkeket a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és steakburgonya fűszerkeverékkel ízesítjük.
- 3. A burgonyák tetejét olívajjal megöntözzük.
- 4. Kb. fél óra alatt ropogósra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 75 perc
- Receptkönyvben: 181
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 23686
- Feltöltés dátuma: 2011. október 18.
Ajánló
Száraz fehérbort ajánlanék hozzá! A steakburgonyát lehet helyettesíteni héjában főtt újburgonyával, amit a finnek étkezés közben teavajjal szoktak megkenni. Isteni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Auringonkukka
61 recept
A finnek egyik specialitása a lazac és annak mindenféle elkészítési módozata. Sajnálom, hogy otthon ilyeneket nem lehet kapni a boltokban frissen a halaspultból, legfeljebb csak a nagyobb városokban, és ha lehet is kapni, akkor méregdrága.