Laskagombás pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gombagasztro
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
63g finomliszt228 kcal
-
63g vaj448 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
125g laskagomba37 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
35 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
884
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
250g finomliszt910 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
500g laskagomba147 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3532
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
17.5g finomliszt64 kcal
-
17.5g vaj125 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g víz0 kcal
-
35g laskagomba10 kcal
-
7.7g tojás10 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
7g sajt25 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
247
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 65.3 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 873 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 362 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 192.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 552 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 536 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
884
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80 g
Zsír
-
Összesen 261.4 g
-
Telített zsírsav 149 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1021 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3491.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 881 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 1449 mg
-
Nátrium 795 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 229.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 768.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2209 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 229 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 595 mg
-
Retinol - A vitamin: 2145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 554 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 535 micro
Összesen
3532
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
247
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg finomliszt
-
25 dkg vaj
-
1 csipet só
-
1 dl víz
-
50 dkg laskagomba
-
2 db tojás
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 szál rozmaring
-
10 dkg sajt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A tésztához a lisztet egy keverőtálba tesszük. A jéghideg vajat felkockázzuk, és a csipet sóval együtt a liszthez adjuk, majd elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a vizet is. Az alapanyagokat robotgéppel jól összegyúrjuk. A tésztát minimum 2 órára hűtőbe tesszük nyújtás előtt.
- A töltelékhez a hagymát megpucoljuk és felaprítjuk. 2-3 evőkanál olajon 2-3 perc alatt megpirítjuk egy serpenyőben.
- A bébilaskát feldaraboljuk, a hagymához adjuk, majd ízlés szerint megsózzuk. A rozmaringleveleket leszedjük a szárról, és apróra vágjuk. Hozzáadjuk a gombához, majd fedő alatt, alacsony hőfokon 15 percig pároljuk. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A két tojást, két csipet sóval és egy villa segítségével enyhén felverjük, majd a kihűlt gombához keverjük. Fontos, hogy a gomba ne legyen meleg, különben kicsapja a tojást, és nem egy krémes töltelék, hanem rántotta lesz belőle.
- A tésztát kivesszük a hűtőből, majd lisztezett felületen nagyjából 3-4 mm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztával kibéleljük a piteformát. A kilógó részeket levágjuk. A tésztát villával megszurkáljuk, megtöltjük sütőbabbal, és az előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.
- Amíg sül a tészta, a sajtot lereszeljük. A sütési idő letelte után kivesszük a sütőből a tésztát, kiszedjük a sütőbabot, és megtöltjük a gombás töltelékkel. Megszórjuk a sajttal, és további 20-25 percig sütjük.
- Melegen tálaljuk. Adhatunk mellé zöld salátát, de önmagában is finom.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 187
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7338
- Feltöltés dátuma: 2020. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gombagasztro
357 recept
Egy sósabb pitetésztát készítünk, és ezt töltjük meg csodafinom laskagombás töltelékkel. A legjobb, ha ún. baby laskát használunk, ennek a levelei sokkal kisebbek. Akár főételnek, de tízóraira vagy uzsonnára is nagy kedvenc ez a rozmaringos laskagomba pite sok-sok sajttal. Ez a titka, hogy jól szórjuk meg reszelt sajttal! NE ijedjünk meg a hosszú leírástól, csak részletes!