r
Nosalty Logó

Laskaleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Laskaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2874 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1541.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    1309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12333 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1040 mg
  • Nátrium
    10472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    899.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2571 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    841 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    695 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    25876 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3311 micro
Összesen 2874 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    238 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nagy lábosban a felkockázott szalonnát egy kevés olajon lepirítjuk. Miután kisült a szalonna zsírja, hozzáborítjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd tovább pirítjuk.
  2. Ezután mehet bele a pirospaprika és a római kömény, majd rusztikusan beletördeljük a tésztát, és kicsit megkapatjuk a fűszeres zsiradékon. Amikor már szép barnás a színe, mehetnek bele a felkockázott zöldségek is (burgonya, zeller, répa). Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  3. Egy rövid pirítás után felöntjük meleg alaplével, és egyben beledobjuk a csípős kolbászt.
  4. Jól megkavarjuk, majd lefedjük, és addig főzzük, amíg a krumpli és a tészta puhára fő.
  5. Miután elkészült, vegyük kivesszük belőle a kolbászt, felkarikázzuk, majd visszadobjuk a levesbe, vagy külön is kínálhatjuk. Szórjunk bele apróra vágott petrezselymet, és már tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 94
  • Össznézettség: 27458
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 17.

Ajánló

Jó melegen fogyasszuk erős paprikával, kenyérrel és/vagy tejföllel kísérve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Laskaleves
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A laskaleves hagyományosan alföldi jellegű, sőt, eredetileg ceglédi, viszont, ahány ház annyi szokás. A juhászok legfőbb eledele volt régen, mert gyorsan elkészíthető, laktató, és nem igényel sok hozzávalót, alapanyagok pedig nem romlandók, így magukkal tudták vinni a hosszú utakra. A lényege, hogy a laskatésztát, más néven csuszatésztát, előbb megpirítjuk zsiradékon, és csak után kerül bele a többi hozzávaló. A leves húst alapból nem tartalmaz, de mi csempésztünk bele egy kis szalonnát és kolbászt, hogy gazdagabb legyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...