r
Nosalty Logó

Lasagne Kattika konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kattika
Lasagne Kattika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 602 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3611 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1047.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 602 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.3 g

Zsír

  • Összesen
    203.9 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6285.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    2040 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    2090 mg
  • Nátrium
    1599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1045 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1031 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 3611 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a darált húst és miközben pirul, szétnyomkodjuk benne a csomós darabokat.
  3. Hozzáadjuk a paradicsompasztát, felöntjük 2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, 2-3 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
  4. Elkészítjük a besamel mártást: a vajat egy fazékban felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, folyamatosan kevergetjük ügyelve, nehogy a liszt megpiruljon.
  5. A tejet apránként hozzácsorgatjuk, akár 3-4 adagban, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  6. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és hozzáadjuk a sajt felét.
  7. Egy olyan tepsit választunk, amelybe 3 nagy lasagne lap belefér.
  8. A tepsi alját vékonyan kivajazunk, megkenünk egy réteg besamel mártással, erre 3 lap lasagne tészta kerül, újból besamel mártás, majd a darált húsos ragu.
  9. Ismét lasagne lapok, besamel, darált hús, majd mégegyszer ugyanez.
  10. A legfelső (harmadik) lasagne tészta rétegre végül besamel mártás kerül, jól födjük be mindenhol - ez fontos, mert így lesz jó puha a tészta. Végül megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  11. Sütőben megsütjük.
  12. Tálaláskor kockákra vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 18535
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 05.

Ajánló

Én magamnak megszórtam provence-i fűszerkeverékkel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kattika 126 recept

Ez volt az első lasagne próbálkozásom, és azt hiszem, nem az utolsó. Édesanyám bevált receptjét készítettem el. Mindenkinek ajánlom. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...