r
Nosalty Logó

Lasagne Iluska konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Lasagne Iluska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 816 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1362.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    786 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 816 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    148.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4088.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    2148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    902.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    456 micro
  • β-karotin
    2359 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1377 micro
Összesen 2450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    707 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lasagne tésztát bő, forrásban lévő vízbe téve majdnem teljesen megfőzzük. Óvatosan deszkára vagy tálcára szedjük úgy, hogy ne tapadjanak össze.
  2. Elkészítjük a lecsót. A kockára vágott szalonnát kisütjük. Mellétesszük a karikára vágott kolbászt is. A vöröshagymát szeletekre vágjuk, a szalonnához adjuk. A paradicsomot és a paprikát apróra vágva hozzátesszük. Lefedjük. 15 perc múlva befűszerezzük kakukkfűvel, bazsalikommal, borssal, pirospaprikával, sóval. Készre főzzük.
  3. Egy kisebb tepsit kizsírozunk. Belefektetünk egy sor tésztát, kanalazunk rá a lecsóból, majd ismét egy sor tészta, és addig, míg el nem fogy a hozzávaló. Legfelülre tészta kerüljön.
  4. Reszelt sajttal megszórjuk, és sütőbe toljuk, 200 C fokon megsütjük.
  5. Késsel nagyobb kockákat vágunk, és így kínáljuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1833
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 16.

Ajánló

Én a tésztát mindig kifőzöm előtte, mert így tutira nem marad nyers...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne? - Miért is ne!!! Semmi nehézség, egyszerű, könnyű elkészítés, és a végeredmény: jó étvággyal falatozó emberek látványa!!!! :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...