Lasagne Bolognese (Lasagne 3.)
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
28g sárgarépa10 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
24 kcal
-
133g darált marhahús189 kcal
-
4 kcal
-
83g paradicsom15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
21g alaplé1 kcal
-
21g vörösbor18 kcal
-
9g vaj67 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
133g tej75 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
33g lasagne tészta124 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
Összesen
629
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
800g darált marhahús1136 kcal
-
26 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
125g alaplé9 kcal
-
125g vörösbor106 kcal
-
56g vaj402 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
800g tej448 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
200g lasagne tészta742 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
Összesen
3778
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
5.3g sárgarépa2 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
25.2g darált marhahús36 kcal
-
1 kcal
-
15.7g paradicsom3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3.9g alaplé0 kcal
-
3.9g vörösbor3 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
25.2g tej14 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
6.3g lasagne tészta23 kcal
-
3.1g parmezán sajt12 kcal
Összesen
119
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 45.6 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1533.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 403 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 519 mg
-
Nátrium 446 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 259.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 380 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 962 micro
-
β-karotin 2917 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3678 micro
-
Lut-zea 594 micro
Összesen
629
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 273.5 g
Zsír
-
Összesen 152.1 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 676 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9203.2 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 424 mg
-
Kálcium 2417 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 491 mg
-
Foszfor 3116 mg
-
Nátrium 2675 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 275.7 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1556.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2277 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 156 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 809 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 73 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 748 micro
-
Kolin: 841 mg
-
Retinol - A vitamin: 577 micro
-
α-karotin 5775 micro
-
β-karotin 17500 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 22071 micro
-
Lut-zea 3562 micro
Összesen
3778
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 550 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 694 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 csokor petrezselyem
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek sűrített paradicsom
-
50 dkg paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1.3 dl alaplé
-
1.3 dl vörösbor
-
4 ek vaj
-
4 csapott ek finomliszt
-
8 dl tej
-
20 dkg lasagne tészta
-
10 dkg parmezán sajt
Elkészítés
- Húsos ragu elkészítése:
- Az olajon megpirítjuk a darált húst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompürét.
- A paradicsomot felkockázzuk, elkeverjük a száraz fűszernövényekkel, a levessel és a borral. Hozzáadjuk a húshoz, és kb. 60 percig főzzük. (Amíg majdnem az összes lé le nem fő róla.)
- Besamelmártás elkészítése:
- A tejet felforraljuk, és félretesszük.
- A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük.
- Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
- Összeállítás:
- A tésztalapokat nem kell előfőzni! Fontos, hogy a tepsi aljára tegyünk először egy kis besamelt.
- Ezután egy sor tésztát, majd a húsragut, erre besamelt, tésztát, ragut. A tetején csak tészta és besamelmártás legyen!
- Ezt szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal.
- Lassú tűzön addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×20×6
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 537
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 116348
- Feltöltés dátuma: 2010. február 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A vélemények pozitívak...mindet megettük. :)