r
Nosalty Logó

Lasagne Bolognese (Lasagne 3.)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lasagne Bolognese (Lasagne 3.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 629 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3778 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1533.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    962 micro
  • β-karotin
    2917 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3678 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 629 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    273.5 g

Zsír

  • Összesen
    152.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9203.2 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    424 mg
  • Kálcium
    2417 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    3116 mg
  • Nátrium
    2675 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.7 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1556.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2277 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    809 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    748 micro
  • Kolin:
    841 mg
  • Retinol - A vitamin:
    577 micro
  • α-karotin
    5775 micro
  • β-karotin
    17500 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22071 micro
  • Lut-zea
    3562 micro
Összesen 3778 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    694 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Húsos ragu elkészítése:
  2. Az olajon megpirítjuk a darált húst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompürét.
  3. A paradicsomot felkockázzuk, elkeverjük a száraz fűszernövényekkel, a levessel és a borral. Hozzáadjuk a húshoz, és kb. 60 percig főzzük. (Amíg majdnem az összes lé le nem fő róla.)
  4. Besamelmártás elkészítése:
  5. A tejet felforraljuk, és félretesszük.
  6. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük.
  7. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  8. Összeállítás:
  9. A tésztalapokat nem kell előfőzni! Fontos, hogy a tepsi aljára tegyünk először egy kis besamelt.
  10. Ezután egy sor tésztát, majd a húsragut, erre besamelt, tésztát, ragut. A tetején csak tészta és besamelmártás legyen!
  11. Ezt szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal.
  12. Lassú tűzön addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20×6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 537
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 116348
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vélemények pozitívak...mindet megettük. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...