r
Nosalty Logó

Lasagne Bolognese (Lasagne 3.)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS28 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Lasagne Bolognese (Lasagne 3.)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

629
Kalória
45.6g
Fehérje
45.9g
Szénhidrátok
25.3g
Zsír
259.4g
Víz
112.7g
Koleszterin
3.9g
Rost
11.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 629 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3778 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1533.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    259.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    962 micro
  • β-karotin
    2917 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3678 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 629 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    273.5 g

Zsír

  • Összesen
    152.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9203.2 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    424 mg
  • Kálcium
    2417 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    3116 mg
  • Nátrium
    2675 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.7 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1556.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2277 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    809 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    748 micro
  • Kolin:
    841 mg
  • Retinol - A vitamin:
    577 micro
  • α-karotin
    5775 micro
  • β-karotin
    17500 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22071 micro
  • Lut-zea
    3562 micro
Összesen 3778 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    694 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. Húsos ragu elkészítése:
  2. Az olajon megpirítjuk a darált húst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompürét.
  3. A paradicsomot felkockázzuk, elkeverjük a száraz fűszernövényekkel, a levessel és a borral. Hozzáadjuk a húshoz, és kb. 60 percig főzzük. (Amíg majdnem az összes lé le nem fő róla.)
  4. Besamelmártás elkészítése:
  5. A tejet felforraljuk, és félretesszük.
  6. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük.
  7. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  8. Összeállítás:
  9. A tésztalapokat nem kell előfőzni! Fontos, hogy a tepsi aljára tegyünk először egy kis besamelt.
  10. Ezután egy sor tésztát, majd a húsragut, erre besamelt, tésztát, ragut. A tetején csak tészta és besamelmártás legyen!
  11. Ezt szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal.
  12. Lassú tűzön addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20×6

A vélemények pozitívak...mindet megettük. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!