Lapított csirke feta kéreg alatt
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 26% Zsír
A csirkéhez
A fetás kéreghez
Összesen
757
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 26% Zsír
A csirkéhez
A fetás kéreghez
Összesen
3025
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.8 g
Zsír
-
Összesen 65.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1469.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 275 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 421 mg
-
Nátrium 689 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 144.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
757
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.4 g
Zsír
-
Összesen 261.5 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 688 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5876.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 1100 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 1682 mg
-
Nátrium 2757 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 577.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 561 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 439 mg
-
Retinol - A vitamin: 529 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 393 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 698 micro
Összesen
3025
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A csirkéhez
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A csirkét fektessük a mellére, a gerince mellett mindkét oldalon vágjuk szárnyas ollóval a püspökfalattól a nyakáig, majd a gerincét vegyük ki.
- A csirkét mossuk meg, majd töröljük szárazra, a bőrét húzzuk le, majd lapítsuk el, amennyire tudjuk. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
- A kéreghez a hozzávalókat a konyhai aprítógépbe tesszük, és pürésítjük. Borssal ízesítjük.
- A csirkét egy tűzállótálba rakjuk, rákenjük a fetás masszát. Olívaolajjal meglocsoljuk.
- Betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 90 percig sütjük, míg a kéreg aranybarna lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2268
- Feltöltés dátuma: 2013. július 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy salátával, esetleg egy pár a hús mellett sült burgonyával tálalva egy egyszerű és finom vacsora vagy ebéd.