r
Nosalty Logó

Langyos kölessaláta tökmaggal és gránátalmával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Langyos kölessaláta tökmaggal és gránátalmával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

öntet

saláta

596
Kalória
17.3g
Fehérje
88.2g
Szénhidrátok
22g
Zsír
296.2g
Víz
-
Koleszterin
15.4g
Rost
19g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

öntet

saláta

Összesen 596 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

öntet

saláta

Összesen 2380 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

öntet

saláta

Összesen 119 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    296.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3289 micro
Összesen 596 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3227.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    652 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.7 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    1184.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    606 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    738 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    4880 micro
  • β-crypt
    324 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13155 micro
Összesen 2380 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    661 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

öntet

  1. Először összeállítjuk az öntetet: 1 rész ecethez 3 rész olaj megy, só, bors, plusz citromlé és méz. Az egészet egyneműsítjük, a legegyszerűbb egy kicsi befőttesüvegben jól összerázni.

saláta

  1. Majd a salátát is összeállítjuk.
  2. A kölest egy evőkanál olajon kicsit lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, és 20-25 perc alatt készre főzzük.
  3. A brokkolit rózsáira szedjük, a nagyobb darabokat kettévágjuk, és egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, megszórjuk római köménnyel. Sütőben 200°C-on 10 perc alatt ropogóra sütjük.
  4. A csicseriborsót, illetve a kukoricát lecsöpögtetjük, és külön-külön serpenyőben, egy kevés olajon lepirítjuk (a csicserihez hozzáreszelünk egy gerezd fokhagymát). Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, kis római kömény is mehet bele. A gránátalmát megpucoljuk, a szemeket félretesszük.
  5. A megfőtt, még langyos kölest tálba tesszük, hozzáadjuk a spenótot, a csicserit, a kukoricát. Nyakon öntjük az öntettel, és jó alaposan összekeverjük, hogy mindenből kerüljön mindenhova.
  6. Tálaláskor egy nagy tálra halmozzuk, sok gránátalmával, tökmaggal és friss petrezselyemmel szórjuk meg. Hidegen is fogyasztható, addigra jól összeérnek az ízei.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Egyszerű és nagyszerű recept, ami önmagában vegán, de nagyszerű köret is lehet roston sült húsokhoz vagy halakhoz.  Ha krémesebb sajtokat - például fetát vagy kecskesajtot - morzsolunk bele, akkor pedig igazán kiadós főétel válhat belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!