r
Nosalty Logó

Langalló - Töki pompos 8.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Langalló - Töki pompos 8.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1180 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4721 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 208 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2986.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    2063 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 1180 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.2 g

Zsír

  • Összesen
    247.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11947.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1659 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1562 mg
  • Nátrium
    8251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1005 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    954 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 4721 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az alábbiak szerint elkészítjük a kovászt: a langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. Ezt tesszük a liszthalom közepébe, majd kis liszttel átkeverve 20 percig kelni hagyjuk.
  2. A liszttel összedolgozzuk a sót és a langyos vizet. Ragacsos tésztát kapunk. 1 órát kelesztjük. Dagasszuk is 10 percig a kelesztés elején.
  3. A kb. 1 cm vastagságúra kinyújtott és megszúrkált tésztát előmelegített sütőben 5 percig elősütjük.
  4. A feltétnek valókat megmossuk és apróra vágjuk.
  5. Az elősütött kenyértésztát vastagon megkenjük tejföllel, és rárakjuk az összevágott paprikát, kolbász, hagymát és sajtot.
  6. Visszatesszük a sütőbe, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 35584
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 22.

Ajánló

Eredetileg a langallót kemencében sütik, amiben sokkal nagyobb a páratartalom, ezért egy kis hőálló edénybe praktikus vizet tenni a sütőbe a sütés ideje alatt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkoromban még a pékségekben lehetett kenyérlángost kapni, libazsírral isteni volt. Ma már a kürtőskalácssütők mellett megjelentek a kenyérlángos sütők is!  Ezt próbáltam ki otthoni verzióban.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...