r
Nosalty Logó

Langalló somirita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Langalló somirita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4621 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 197 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1942.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    1187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 1156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.8 g

Zsír

  • Összesen
    265.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7770.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1742 mg
  • Nátrium
    4747 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1435.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    848 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 4621 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat (én kenyérsütőgépbe rakom, ami dagasztja és keleszti 1 óra 30 percig), ha kikapcsoljuk akkor még hagyjuk a melegben kelni.
  2. Ha valaki simán csinálja, akkor a sima lisztet összekeverjük a rétesliszttel, az élesztővel, sóval, cukorral.
  3. A liszt közepére kört formálunk, középre öntjük a langyos vizet, majd a margarint ésfokozatosanösszegyúrjuk.
  4. Meleg helyen legalább1 órát kelesztjük.
  5. A sütőhöz tartozó nagy tepsit vastagon kimargarinozzuk, belenyomkodjuk a tésztát.
  6. A fokhagymát lereszeljük vagy átnyomjuk fokhagymanyomón, összekeverjük a tejföllel és megkenjük vele a tésztát.
  7. Felkockázzuk a szalonnát vagy sonkát, és rászórjuk a tejfölös tésztára.
  8. A vöröshagymákat felkarikázzuk és az egész tetejére tesszük.
  9. Alsó-felső sütésre állítjuk a sütőt 180C-ra (nekem megy a ventillátor a sütőben, így 30-35 perc, anyukám villanysütőjében alsó-felső sütésnél 1 óra is lehet), ha az alját megemeljük kicsit és pirosas, akkor tuti jó.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9178
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Művészetek Völgyében ettünk először Langallót és nagyon ízlett. Ott még az első időkben dagasztották a tésztát, nem ezen a mostani kész tésztán árulták. Anyával kikísérleteztük, melyik az a tészta, amely leginkább hasonlít ahhoz, amit ott ettünk, és ez lett az eredmény:) Nagyon szeretjük, én kenyérsütőgépben pillanatok alatt megcsinálom, a párom nagyon szereti, nálunk vacsorára szokott ez sülni:) de még másnap hidegen is isteni.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...