r
Nosalty Logó

Lala kifli újratöltve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szabó Éva
Lala kifli újratöltve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

  • 1 ek tej
  • 15 dkg mák (vagy szezámmag, lenmag, kömény tetszés szerint)
1195
Kalória
28.9g
Fehérje
159.4g
Szénhidrátok
51.5g
Zsír
74g
Víz
70.8g
Koleszterin
18.5g
Rost
14.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1195 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4781 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3903.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    2195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 1195 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.8 g

Zsír

  • Összesen
    205.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15613.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    2713 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    920 mg
  • Foszfor
    2875 mg
  • Nátrium
    8779 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

Víz

  • Összesen
    296.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 4781 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejbe belekeverjük a mézet, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Közben kimérjük a por állagú hozzávalókat, a liszteket összevegyítjük a fűszerekkel és egymással is.
  2. A fűszeres liszthez öntjük a felfuttatott élesztős tejet, a joghurtot, az olajat, a tojást, kelt tésztát dagasztunk belőle.
  3. Ha kész, pár csepp olajjal megöntözzük, körbeforgatjuk a tálban, így nem ragad oda. Folpackkal letakarjuk, majd konyharuhával is, meleg helyen duplájára kelesztjük (hőmérséklettől függően 30-60 perc).
  4. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk, és ezután kezdhetünk formázni. Én 4 darabba vágtam, mindből másféle formát készítettem. Az egyik negyedből minizsemlék, a másikból csokornyakkendők, a harmadikból kiflik, a negyedikből görcsök születtek, a maradékból pedig fontam egy kalácsot, és kör alakot formáztam belőle.
  5. De persze lehet simán csak egyféle formákat csinálni, mint a neve is mutatja, kifliket. Ehhez a tésztát 8 darabba vágjuk. A bucikat fél centi vastagságú köralakra nyújtjuk,16 egyenlő részre osztjuk,és az így kapott háromszögeket az alaptól feltekerjük,a csúcsuk felé, jó szorosan. Ezt a tészta elfogyásáig ismételjük.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, tetejüket megkenjük tejjel, és megszórjuk tetszés szerinti maggal, kb. fél órát kelesztjük.
  7. Jól előmelegített sütőben megsütjük őket. A kiflik, a görcsök és a csokornyakkendők 12 perc alatt, a mini zsemlék 15, míg a kalács 13 perc alatt készült el.
  8. Mártogatóssal vagy önmagában kínáljuk. A mini zsemlék kiválóan alkalmasak mini szendvicsekként, egy szelet szalámival, sajttal, paradicsommal..ízesek, háziak és ráadásnak még dekoratívak is..szerintem :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Imádom a kelt tésztákat, mert olyan ruganyosak, puhák, óriásira dagadnak, öröm velük dolgozni.. De a fehér liszt.. finomított, meg satöbbi.. De a teljes kiőrlésű nem kel meg.. vagy mégis? Gondoltam egy merészet a lejárni készülő maradék teljes kiőrlésű lisztet elhasználandó, sütök egy kis nasit. És azt a kevéske finomított cukrot is mézre cseréltem.. Ezt a tésztát amúgy is kedvelem, mióta egy házibulira megsütöttem valami nyomtatott receptből. Ahhoz hasonló recept található Szintiánál is. Ha már lúd, legyen kövér, elhagytam a tölteléket, és ízesítettem a tésztát, jól sikerült. Érettségi előtt egy héttel voltam olyan "hibbant", hogy nekiálltam tésztát sütni. De megnyugtatott :) Egyébként feltehetőleg a betűtúltengés következtében beindult fantázia eredménye a sok forma, mely a képen is látható... Na, nem, mintha egyébként nem lennének ilyen ötleteim. A színekről pedig a magok gondoskodnak, pl. az újonnan felfedezett fekete szezámmag: milyen csodálatos kontrasztja van a fehérrel! Érdekes :) Ja, még valami: az eredeti receptben 2 tojás volt, de csak egy volt itthon, és lusta voltam átmenni a boltba. Ekkor jött a szikra, hogy egyszer olvastam egy vegán blogon (mert ugye én mindenütt megfordulok) hogy 1 tojás = 1 ek olaj, ha piskótába kell, tejterméket engedélyezőknél pedig 2 ek natúr joghurt. Én a biztonság kedvéért mindkettőt tettem bele, működött. :) Fogyassza nagyon jó étvággyal mindenki ezeket a kis kreatív gömböket, kifliket, formákat! Legalább olyan élvezettel, ahogyan én készítettem! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!