r
Nosalty Logó

Lacipecsenye tepsiben sült burgonyával és uborkasalátával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Buday Péter
Lacipecsenye tepsiben sült burgonyával és uborkasalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Lacipecsenye

Uborkasaláta

Összesen 1288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Lacipecsenye

Uborkasaláta

Összesen 7723 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Lacipecsenye

Uborkasaláta

Összesen 211 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    112.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1218 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    832 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 1288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    170.9 g

Zsír

  • Összesen
    672.8 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7307.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    1116 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    955 mg
  • Nátrium
    4655 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2280.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1838 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    538 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    766 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    4993 micro
  • β-crypt
    725 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2895 micro
Összesen 7723 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Lacipecsenye

Uborkasaláta

Elkészítés

Lacipecsenye

  1. Készítünk egy pácot. Reszelt, friss gyömbér, reszelt fokhagyma, só, frissen őrölt bors és kevés pirospaprika, amelyeket napraforgó olajjal összekeverjük, míg krémsűrűségű nem lesz.
  2. A sertésdagadót kétujjnyi vastag csíkokra vágjuk és bekenjük a páccal. Hagyjuk állni legalább egy órát.
  3. Egy serpenyőben megpirítjuk, majd átszedjük egy tepsibe. Cikkekre vágott vöröshagymát, fokhagyma gerezdet szórunk a húsdarabok közé, és öntünk alá egy kevés száraz vörösbort.
  4. Lefedjük, 180 C fokos előmelegített sütőben 1 órát sütjük, utána levesszük róla a fedőt, hozzáadjuk a cikkekre vágott újburgonyát, majd a burgonyával kb. 20 percig készre sütjük.

Uborkasaláta

  1. Legyaluljuk az uborkát, hozzáadjuk a kaprot, a karikára vágott újhagyma szárat, sózzuk, borsozzuk, citrommal megcsepegtetjük, majd kevés olajjal meglocsoljuk.
  2. Ezt követően alaposan összekeverjük, majd az elkészült lacipecsenyénk mellé tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 16500
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lacipecsenye tepsiben sült burgonyával és uborkasalátával
Buday Péter 18 recept

-

Hozzávalók

Lacipecsenye

Uborkasaláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...