Lacipecsenye tepsiben sült burgonyával és uborkasalátával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Buday Péter
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 20% Zsír
Lacipecsenye
-
200g sertésdagadó938 kcal
-
3g gyömbér3 kcal
-
2g bors4 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
2g só0 kcal
-
5 kcal
-
33g száraz vörösbor27 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
167g újkrumpli103 kcal
Uborkasaláta
-
67g kígyóuborka10 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
60g kapor26 kcal
-
15g újhagyma zöldje4 kcal
-
24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g citromlé3 kcal
Összesen
1288
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 20% Zsír
Lacipecsenye
-
1200g sertésdagadó5628 kcal
-
20g gyömbér16 kcal
-
10g bors25 kcal
-
27g fokhagyma36 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
10g só0 kcal
-
10g fűszerpaprika28 kcal
-
200g száraz vörösbor164 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
1000g újkrumpli616 kcal
Uborkasaláta
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
360g kapor155 kcal
-
90g újhagyma zöldje24 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
80g citromlé18 kcal
Összesen
7723
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 20% Zsír
Lacipecsenye
-
32.8g sertésdagadó154 kcal
-
0.5g gyömbér0 kcal
-
0.3g bors1 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
2.3g napraforgó olaj21 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
5.5g száraz vörösbor4 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
27.3g újkrumpli17 kcal
Uborkasaláta
-
10.9g kígyóuborka2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
9.8g kapor4 kcal
-
2.5g újhagyma zöldje1 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.2g citromlé0 kcal
Összesen
211
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.5 g
Zsír
-
Összesen 112.1 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1218 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 776 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 380.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 306 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 832 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 483 micro
Összesen
1288
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 170.9 g
Zsír
-
Összesen 672.8 g
-
Telített zsírsav 218 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7307.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 1116 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 516 mg
-
Foszfor 955 mg
-
Nátrium 4655 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 232.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 2280.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1838 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 538 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 251 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 766 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 103 micro
-
β-karotin 4993 micro
-
β-crypt 725 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 2895 micro
Összesen
7723
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
Lacipecsenye
-
1.2 kg sertésdagadó
-
1 dkg bors
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 dkg fűszerpaprika
-
2 dl száraz vörösbor
-
15 dkg vöröshagyma
-
1 kg újkrumpli
Uborkasaláta
-
40 dkg kígyóuborka
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 csokor kapor
-
3 db újhagyma zöldje
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
2 citromból nyert citromlé
Elkészítés
Lacipecsenye
- Készítünk egy pácot. Reszelt, friss gyömbér, reszelt fokhagyma, só, frissen őrölt bors és kevés pirospaprika, amelyeket napraforgó olajjal összekeverjük, míg krémsűrűségű nem lesz.
- A sertésdagadót kétujjnyi vastag csíkokra vágjuk és bekenjük a páccal. Hagyjuk állni legalább egy órát.
- Egy serpenyőben megpirítjuk, majd átszedjük egy tepsibe. Cikkekre vágott vöröshagymát, fokhagyma gerezdet szórunk a húsdarabok közé, és öntünk alá egy kevés száraz vörösbort.
- Lefedjük, 180 C fokos előmelegített sütőben 1 órát sütjük, utána levesszük róla a fedőt, hozzáadjuk a cikkekre vágott újburgonyát, majd a burgonyával kb. 20 percig készre sütjük.
Uborkasaláta
- Legyaluljuk az uborkát, hozzáadjuk a kaprot, a karikára vágott újhagyma szárat, sózzuk, borsozzuk, citrommal megcsepegtetjük, majd kevés olajjal meglocsoljuk.
- Ezt követően alaposan összekeverjük, majd az elkészült lacipecsenyénk mellé tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 80 perc
- Receptkönyvben: 201
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 16500
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Buday Péter
18 recept
-