Lacikrumpli ahogy én készítem
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
125g csontos sertéskaraj159 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
38g bacon147 kcal
-
4g disznózsír34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
769
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
500g csontos sertéskaraj638 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
120g fokhagyma161 kcal
-
150g bacon590 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
3082
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
34.5g burgonya20 kcal
-
17.3g csontos sertéskaraj22 kcal
-
9.3g vöröshagyma3 kcal
-
13.8g tejföl27 kcal
-
1.4g tojásfehérje1 kcal
-
6.9g tv-paprika1 kcal
-
6.9g paradicsom1 kcal
-
4.1g fokhagyma6 kcal
-
5.2g bacon20 kcal
-
0.5g disznózsír5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
106
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 35.1 g
Zsír
-
Összesen 46 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1304.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 522 mg
-
Nátrium 403 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 469.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 339 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 229 micro
Összesen
769
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 140.4 g
Zsír
-
Összesen 184.2 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 608 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5216.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 865 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 420 mg
-
Foszfor 2088 mg
-
Nátrium 1611 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 224 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1878.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 634 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 362 mg
-
D vitamin: 118 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 519 mg
-
Retinol - A vitamin: 508 micro
-
α-karotin 236 micro
-
β-karotin 1354 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 916 micro
Összesen
3082
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 178 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
106
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
3 közepes db vöröshagyma
-
4 dl tejföl
-
1 db tojásfehérje
-
2 közepes db tv-paprika
-
2 közepes db paradicsom
-
2 közepes fej fokhagyma
-
15 dkg bacon
-
só ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
Elkészítés
- A sertéskarajt ujjnyi szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük, és félretesszük, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
- A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát és a paprikát negyedeljük, majd felszeleteljük, a fokhagymát felezzük, a paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját, negyedeljük, felszeleteljük, a krumplit felkarikázzuk. A tejfölt összekeverjük a tojásfehérjével.
- A bacont felkockázzuk, serpenyőben picit kisütjük a zsírját, és kiszedjük egy tányérra. Elővesszük a tepsit, beleöntjük a kisült zsírt, ha kevés, teszünk hozzá még disznózsírt. Belerakjuk a krumpli felét, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a hagyma-bacon-paprika-paradicsom-fokhagyma felét, és leöntjük a tejföl felével. Ezután kerül rá a hús egyenletesen, majd a húsra a maradék krumpli, sózva, borsozva, a zöldségek, a bacon és a tejföl.
- Alufóliával lefedjük, a tetejét megszurkáljuk, 200 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük (a tepsit a sütő közepétől eggyel magasabbra teszem), majd miután megpuhult a hús és a krumpli, a fóliát leszedjük, és további 20 percig sütjük, hogy a teteje megpiruljon.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x25
- Sütés ideje: 80 perc
- Receptkönyvben: 664
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 99
- Össznézettség: 547094
- Feltöltés dátuma: 2015. július 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Itt az oldalon láttam Lacikrumpli receptet, ami sokaknak felkeltette az érdeklődését, és úgy gondoltam, megosztom veletek, ahogy én szoktam elkészíteni.