r
Nosalty Logó

Lábastorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lábastorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Az öntethez

A csokimázhoz

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 875 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Az öntethez

A csokimázhoz

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 5243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Az öntethez

A csokimázhoz

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 353 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.3 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 875 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    256.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    1325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3640.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    564 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    1713 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.7 g
  • Cukor
    605 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1246 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 5243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

A csokimázhoz

A sütőforma előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  3. Hozzákeverjük a diót, a kakaót, a zsemlemorzsátés a mazsolát.
  4. Kivajazott, kilisztezett lábasba vagy tortaformába tesszük és kb. 30 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük.)
  5. Az öntethez a hozzávalókat elkeverjük és a tortát meglocsoljuk vele. Éjszakára hűtőbe tesszük.
  6. Amázhoz a vizet, kakaóport és a porcukrot egy lábasban elkeverjük. Főzőlapon, alacsony hőfokonfolyamatosan kevergetjük. Hozzáadjuk a vajat. Ha elolvadt benne, akkor megkenjük vele a tortát. Megvárjuk míg megdermed, utána díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9303
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lábas elnevezést azért kapta, mert eredetileg nem tortaformában készült, hanem egy lábasban. Lisztérzékenyek is ehetik, mivel dió van benne liszt helyett, a zsemlemorzsa meg kihagyható.

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

A csokimázhoz

A sütőforma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...