r
Nosalty Logó

Lábasban sült csirkecombok

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boszi
Lábasban sült csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 612 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2447 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1444.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    974 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 612 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.1 g

Zsír

  • Összesen
    187.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5776.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1403 mg
  • Nátrium
    3897 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    718.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 2447 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk. Aki nagyon nem szereti, leveheti a bőrét, de ebben az esetben én nem bántam meg, hogy rajtahagytam. Ha nagyok a combok, a csontnál érdemes kicsit bevágni.
  2. Igény szerint sóval vagy ételízesítővel vagy fűszerkeverékkel ízlés szerint megszórjuk, és bedörzsöljük.
  3. Rövid ideig állni hagyjuk, közben megpucoljuk és felaprítjuk a vörös- és fokhagymát.
  4. Előveszünk egy akkora lábast, amibe elférnek egymás mellett a combok. Itt nem javasolt egymásra tenni őket.
  5. A lábasba mehet a zsír és az olaj, majd a vöröshagyma. Amikor a hagyma már szép üveges, beletesszük a csirkecombokat és a fokhagymát. Lassú tűzön aranybarnára sütjük. Természetesen meg-megforgatjuk.
  6. Ha már szép a színe, kicsit megborsozzuk, és felöntjük a levessel. Teszünk rá fedőt. és közepes lángon puhára pároljuk. Közben néhányszor megforgatjuk. A comb méretétől függ, hogy 45 perc vagy 70 perc kell neki.
  7. Figyelni kell rá, ha szükséges, mehet még rá leves.
  8. Ha már majdnem jónak ítéljük meg, levesszük a fedőt, és a levét elpárologtatjuk. Közben érdemes forgatni, hogy piruljon még a comb.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 180
  • Össznézettség: 83986
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 28.

Ajánló

Bármikor, de főleg ebédre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebben a melegben nem akartam a sütőt működtetni. Gondoltam, a lábasban sütve nem lesz olyan meleg a konyhában. Így született meg ez a recept. Kis ötletet merítettem az Ízletes. hu-ról. Köszönet érte. Rizibizit ettünk hozzá. Eddig nem is gondoltam, hogy lábasban is lehet sült csirkét készíteni. Nagyon finom így! Talán még szaftosabb is, mint tepsiben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...