Kuszkusz Royale
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Chef Petersson
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
Kuszkuszhoz
-
42g kuszkusz157 kcal
-
50g víz0 kcal
-
3g vaj24 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
5g joghurt3 kcal
Raguhoz
-
25g bárányhús67 kcal
-
30g kolbász136 kcal
-
42g csirkemellfilé50 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
33g csicseriborsó126 kcal
-
60g paradicsom11 kcal
-
20g cukkini3 kcal
-
33g paradicsom ivólé6 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
5g vaj33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
703
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
Kuszkuszhoz
-
250g kuszkusz940 kcal
-
300g víz0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
30g joghurt18 kcal
Raguhoz
-
150g bárányhús401 kcal
-
180g kolbász814 kcal
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
200g csicseriborsó756 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
120g cukkini19 kcal
-
200g paradicsom ivólé34 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
4215
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
Kuszkuszhoz
-
10.8g kuszkusz41 kcal
-
13g víz0 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
1.3g joghurt1 kcal
Raguhoz
-
6.5g bárányhús17 kcal
-
7.8g kolbász35 kcal
-
10.8g csirkemellfilé13 kcal
-
7.3g vöröshagyma3 kcal
-
8.6g csicseriborsó33 kcal
-
15.5g paradicsom3 kcal
-
5.2g cukkini1 kcal
-
8.6g paradicsom ivólé1 kcal
-
0.4g barna cukor2 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
183
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.9 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1061.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 570 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 236.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 409 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4556 micro
-
Lut-zea 499 micro
Összesen
703
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 203.4 g
Zsír
-
Összesen 214.3 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 398 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6369.5 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 380 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 477 mg
-
Foszfor 1955 mg
-
Nátrium 3421 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 369.8 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1421.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 574 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 230 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1368 micro
-
Kolin: 476 mg
-
Retinol - A vitamin: 353 micro
-
α-karotin 364 micro
-
β-karotin 2452 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 27337 micro
-
Lut-zea 2991 micro
Összesen
4215
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1180 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
Kuszkuszhoz
-
250 g kuszkusz
-
20 g vaj
-
1 teáskanál cayenne paprika
-
só ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Raguhoz
-
150 g bárányhús
-
180 g kolbász (4 szál francia merguez kolbásszal készül, de helyettesíthető kevésbé fűszeres, vékony, német vagy olasz kolbásszal is)
-
250 g csirkemellfilé
-
2 dl paradicsom ivólé
-
1 csapott ek barna cukor
-
2 teáskanál kakukkfű
-
4 ek olívaolaj
-
2 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Kuszkuszhoz
- A húsokat és a ragu alapját külön-külön készítjük el. A kolbászokat kevés vajban süssük ki, majd vágjuk fel 3-4 cm hosszúságúra.
- A csirkemellet kockázzuk fel, kenjük be bő olívaolajjal, majd forgassuk meg sós, borsos, kakukkfüves keverékben. A serpenyőben süssük ki gyorsan, minden további olaj hozzáadása nélkül, arra ügyelve, hogy ne égjen meg a kakukkfű.
- A bárányt vágjuk csíkokra vagy kisebb, ovális korongokra, és kevés olajban süssük ki. Tegyük félre a húsokat.
- A kuszkusz elkészítéséhez felforralunk 3 dl vizet, majd folyamatos keverés mellet hozzáöntjük a kuszkuszhoz. Fűszerezzük cayenne borssal, római köménnyel, majd hagyjuk pihenni 2-3 percet. Ezek után keverjük alá a vajat, amíg el nem olvad benne, majd tegyük félre.
- A ragu alapjához dobjuk a paradicsomokat forró vízbe, majd amikor a héjuk megreped, hámozzuk meg könnyűszerrel, és kockázzuk fel. A lédús részeit ne távolítsuk el.
- A cukkinit a lehető legapróbbra kockázzuk fel, majd enyhén sózzuk be. Ha már ennyire belejöttünk a kockázásba, tegyük ezt a hagymával is, amit aztán azonnal rá is dobhatunk a forró olajra, és mielőtt égni kezdene, adjuk hozzá a paradicsomot és a cukkinit. Ezek levet fognak ereszteni, amit gyorsan el is veszítenek, szóval itt az ideje nyakon önteni a paradicsomlével, a barna cukorral, és ekkor már nyugodt szívvel hozzáadhatjuk a puha csicseriborsót is. Amikor már szépen sűrűsödik, dobjuk bele a csirkemellet és a kolbászt, és hagyjuk lassú tűzön pár percig őket ismerkedni, hagy érjenek össze az ízek.
- Vegyük elő a kuszkuszt, finoman locsoljuk meg kevés olívaolajjal, majd külön tálban keverjük össze a húsos raguval. Várjunk tálalásig még kb. 5 percet.
- Tálaljuk ízlés szerint apróra vágott mentalevéllel megbolondított joghurttal (kifejezetten finom, ha teszünk bele egy teáskanál citromlevet is), majd külön tegyük az adag tetejére a bárányhúst.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7143
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Chef Petersson
6 recept
A kuszkusz megannyi változata ismert, de talán egyik sem olyan kiadós és különleges, mint a kuszkusz royale. A marokkói konyha különlegességének számít, ami eredetileg mindenféle, vegyes csirkeaprólékot tartalmaz, amit a franciák megenyhítettek a csirkemell lehetőségével. Aki teheti, érdemes külön beszerezni kuszkusz fűszerkeveréket, mert az illik a legjobban az alaphoz.