r
Nosalty Logó

Kürtőskalács grill sütőn

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
tocsi17
Kürtőskalács grill sütőn
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

807
Kalória
21.7g
Fehérje
124.3g
Szénhidrátok
23.1g
Zsír
40.7g
Víz
196.5g
Koleszterin
4.7g
Rost
8.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 807 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3233 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 807 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    92.6 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2244.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1020 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    162.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    763 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 3233 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk. Ha az élesztő felfutott, az összes hozzávalót hozzáadjuk, és a tésztát bedagasztjuk. Szép egyenletes legyen - kb. 15-20 perc.
  2. Ha kész, meghintjük a tetejét simaliszttel, konyharuhával letakarjuk, és szobahőmérsékleten kelesztjük kb. 60 percig.
  3. A megkelt tésztát kisztezett asztalra borítjuk, és 4 mm vastag négyzetre nyújtjuk. A téglalap hosszabbik oldala kb. 50 cm legyen.
  4. Hosszában csíkozzuk fel a tésztát 1,5-2 cm széles csíkokra hosszában. Annyi kürtőskalács lesz, ahány csík lett.
  5. A dorongokat jó vastagon beolajozzuk. A tésztacsíkokat a dorongokra csavarjuk, majd az asztalon megsodorjuk, hogy a tészta egyenletesen fedje a dorongot.
  6. A tészták felületét lekenjük vékonyan olvasztott vajjal vagy étolajjal, és vasatagon kristálycukorba forgatjuk a dorongokat. Ezután a grillsütő fölött, közepes erősségű parázs fölött 5-10 perc alatt szépen megsütjük a kalácsokat folyamatosan forgatva őket, míg a cukor karamellizálódik rajtuk.
  7. Igény esetén a parázsról levéve rögtön kókuszreszelékbe, darált dióba vagy kristálycukorba forgathatjuk őket. Majd melegen húzzuk le őket a dorongokról.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!