r
Nosalty Logó

Kürtőskalács 5. - sütőben sült mini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Kürtőskalács 5. - sütőben sült mini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 721 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 2884 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 288 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 721 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    92.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1895.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 2884 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt egy kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a sót, a porcukrot, az olvasztott vajat/margarint, a felvert tojásokat és a felfutatott élesztőt összegyúrjuk/dagasztjuk. Amikor már a tészta elválik az edény falától, és a kezünkhöz sem ragad, akkor meleg helyre tesszük, letakarjuk, és hagyjuk kelni 30 percet.
  3. Amíg kel a tészta, a habroló formákat betekerjük aloballal (könnyebb lehúzni róla a tésztát, amikor megsült, "és még mosogatni sem kell.")
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán még egyszer átgyúrjuk, és szétsodorjuk 0,5 cm vastagra, és 3 cm széles csíkokat vágunk belőle. Erősen rátekerjük a formára úgy, hogy érintsék egymást (nem kell fednie).
  5. A feltekert mini kürtőskalácsokat megkenjük olajjal, és megforgatjuk fahéjas cukorban/cukros kakaóban/cukros dióban (ki mit szeretne, vagy csak símán kristálycukorban).
  6. Kiolajozott tepsibe rakjuk a kalácsokat. Előmelegített sütöbe tesszük sülni.
  7. Amikor megsült, még melegen lehúzkáljuk a formáról, és ha szükséges, és szeretnénk még egyszer megforgathatjuk a szóratban. Ebből az adagból 20-22 db jön ki a formák nagyságától függően (nagyobb vagy kisebb).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 323
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 126
  • Össznézettség: 81476
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én imádom a kürtöskalácsot, de mivel elég drága, így minden nap nem lehet megvenni (egy nem elég, és ha többet akar az ember, az meg már drága). Így elkezdtem keresgélni a neten kürtöskalács (trdelníky) után. És lőn csoda az egyik szlovák weboldalon ráleltem erre a jópofa változatára. Mert hát ugye házilag elég nehéz (bonyolult) ezt a kalácsot elkészíteni. Már nagyon sokszor nekifogtam, hogy megsütöm, de annál a pontnál, amikor azt írta a recept "tekerjük fel a kürtöskalács formára", hát bizony megrekedtem, mivel nekem ilyenem bizony nincs. És fogalmam sem volt, hogy hol is lehetne ilyet venni. Dédanyáink korában még létezett ilyesmi, de a mai modern világban nem nagyon lehet kapni, legfeljebb valamilyen turkálóban vagy régiségboltban. Úgyhogy ez a fajta elkészítési mód nagyon ügyes és praktikus, mert több kicsi kürtöskalácsom lett, és a lényeg, hogy mindenki ízlésének megfelelően (kakaós a fiam, diós a férjem és a fahéjas az én kedvencem). Így mindenki elégedett.

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...