r
Nosalty Logó

Kürtös kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kürtös kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta összeállítása

Kenéshez

Összesen 965 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta összeállítása

Kenéshez

Összesen 3863 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta összeállítása

Kenéshez

Összesen 310 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 965 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    133.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    894 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2277.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.1 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    171 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1098 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 3863 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Tészta összeállítása

Kenéshez

Elkészítés

Tészta összeállítása

  1. Futtassuk fel az élesztőt a langyos, 3 tk. cukorral elkevert tejben.
  2. A többi hozzávalót tegyük egy dagasztótálba.
  3. Kezdjük összedolgozni. Adagonként adjuk hozzá az élesztős tejet.
  4. Kemény munka következik: ragadni fog. Nagyon. De ne adjuk fel. Ha valamennyire elvált az edény falától, akkor borítsuk ki egy sima felületre, és kezdődhet a további gyurmázás mindaddig, amíg össze nem áll a gombóckánk.
  5. A gombócot kelesszük a duplájára.
  6. Ha megkelt, osszuk 6 felé, formáljunk belőlük gombócot. Nyújtsuk hosszú téglalappá, és az utolsó harmadba vágjunk be függőlegesen, így tekerjük fel.
  7. A feltekert kifliket hagyjuk állni 40 percet. Addig melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  8. Süssük 30 percet, amíg aranybarna nem lesz.

Kenéshez

  1. A megsült kifliket rögtön kenjük le az olvasztott vajjal, majd forgassuk meg a fahéjas cukorban.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5306
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Remek a tésztája, biztos, hogy megtartom szilvás kiflihez, de akár virslivel töltött változatot is el tudnék képzelni! Szuper puha és könnyű! A külseje ropogós. Köszönet a kedvenc magyar pékhölgynek!

Hozzávalók

Tészta összeállítása

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...