Különleges fonott kalács kakaóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Angie-30
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
a tészta
-
5g élesztő5 kcal
-
88g joghurt53 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g só0 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
163g finomliszt592 kcal
krém
Összesen
1224
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
a tészta
-
20g élesztő21 kcal
-
350g joghurt214 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g margarin896 kcal
-
650g finomliszt2366 kcal
krém
Összesen
4896
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 55 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 572 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161.9 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 110.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 536 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 504 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 386 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
1224
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 81.4 g
Zsír
-
Összesen 219.9 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2287.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 534 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 1114 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 647.7 g
-
Cukor 148 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 440.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2142 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 235 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 2015 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1543 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
4896
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
350
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
a tészta
- Fél deci langyos, cukros joghurtba felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a liszt felét, elkeverjük a maradék cukorral, és hozzáadjuk az élesztős keveréket, a puha margarint, a sót, a maradék joghurttal rugalmas tésztát gyúrunk belőle, a lisztet fokozatosan keverjük hozzá. Majd meleg helyen kelni hagyjuk 30 percet, és liszttel meghintett gyúródeszkán kinyújtjuk.
krém
- A margarint a cukorral és a kakaóval megolvasztjuk, lehűtjük, majd habosra keverjük.
- A krémmel lekenjük a tésztát, majd hosszában feltekerjük, és a hengert középen kettévágjuk (az egyik végénél hagyjunk meg pár centit). Majd a krémes résszel kifelé hajtogassuk át egymáson a végeket, míg az egészet be nem tekertük.
- Tegyük olajjal kikent tepsibe, és 200 fokon 35-45 percet sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 907
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Angie-30
355 recept
A neten láttam ilyen tekercset, ott valamilyen csoki krém volt benne, kisebb nagyobb sikerrel próbáltam egy saját receptet kitalálni. Finom, puha és ízletes, szerintem lehet 2 tekercset készíteni, úgy lehet egyszerűbb a fonatot elkészíteni.