Különleges almaleves
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
216
kcal
- 0% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
869
kcal
- 0% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 80.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.7 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 420.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
216
kcal
- 0% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 323.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 222.7 g
-
Cukor 176 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1683.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
869
kcal
- 0% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
43
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A 3 Golden almát, aminek kicsit már sötétsárga a héja, meghámozzuk (a héját nem dobjuk el). Az almát apró kockákra vágjuk. Tejszínes vízbe felrakjuk főni, teatojásba fahéjat, szegfűborsot, és csillagánizsból egy ici-pici darabot teszünk, és a főzőlébe eresztjük.15-20 percig főzzük.
- Vizet teszünk fel forrni cukorral, és az alma héját beleengedjük egy két percig, majd jégbe helyezzük, hagyjuk benne kihűlni. A héjat majd újra a cukros vízbe tesszük, és hagyjuk teljesen megfőni.
- Mire megfő a héj, addigra a víz leredukálódik, és ezt a megfőtt almadarabokhoz öntjük, majd termomixerrel (praktikusabb, hiszen beállítható a hőfok és az állag) vagy turmix gépben teljesen krémesre turmixoljuk.
- Híg keményítővel sűrítjük. Egy piros almát meghámozunk. A héját lepréseljük 2 szilikon lappal, és sütőben 180 fokon sütjük (majd szélezzük és formára vágjuk). A lime zseléhez, a lime húsát és héját (egybe, hogy ki lehessen venni) cukorral sziruppá főzzük, mentával ízesítjük, és hideg zselével bekötjük (zselatin), formázzuk.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1587
- Feltöltés dátuma: 2016. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy kis délutáni időtöltés. :)