r
Nosalty Logó

Kukoricasalátás szendvics

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vénusz
Kukoricasalátás szendvics
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Majonéz

Saláta

Összeállítás

524
Kalória
16.1g
Fehérje
34.1g
Szénhidrátok
36.8g
Zsír
115.5g
Víz
111.6g
Koleszterin
3.6g
Rost
6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Majonéz

Saláta

Összeállítás

Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Majonéz

Saláta

Összeállítás

Összesen 4183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Majonéz

Saláta

Összeállítás

Összesen 196 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    115.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1072 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    814 micro
Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    294.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5633.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    992 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    1766 mg
  • Nátrium
    2152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    924.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    99 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    1227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    910 micro
  • Kolin:
    874 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    8576 micro
  • β-crypt
    331 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6515 micro
Összesen 4183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

Majonéz

  1. Válasszunk szét 3 tojást. A fehérjékre most nem lesz szükségünk, félretehetjük süteményekhez, habcsókhoz, vagy akár le is fagyaszthatjuk őket.
  2. A sárgájákat keverjük el a sóval, borssal, mustárral és ecettel, majd folyamatos kevergetés mellett, lassan és nagy odafigyeléssel csurgassuk hozzá a napraforgóolajat.
  3. Miután felvette az olajat (kb. 2,5-3 decit), kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsük még sóval, ecettel vagy akár egy kevés cukorral. Mindenki kóstolt már majonézt, szóval nagyjából be lehet lőni, milyen ízvilágúnak kellene lennie.
  4. Felhasználásig hűtőben tároljuk (kb. 2 napig fogyasztható).

Saláta

  1. A kukoricacsöveket megpucoljuk, és sós vízben megfőzzük. (30-35 perc alatt)
  2. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd kevés napraforgóolajon aranybarnára sütjük őket.
  3. A kihűlt kukoricacsövekről a szemeket levágjuk, a csirkemellszeleteket felkockázzuk, a fűszernövényeket és az újhagymát finomra aprítjuk.
  4. Egy nagyobb keverőtálban a majonézt a tejföllel kikeverjük, majd az imént említett hozzávalókat is hozzáadjuk. Alaposan átforgatjuk, majd összeállítjuk a szendvicseket.

Összeállítás

  1. A kenyérszeleteket megpirítjuk, a salátaleveleket megmossuk, és a csemegeuborkákat vékonyan felszeleteljük.
  2. A kenyérszeletekre kerül 2 salátalevél, 2-3 evőkanál a kukoricasalátából, néhány szelet uborka, és újabb salátaréteg. Majd egy pirított kenyérszelettel zárjuk.
  3. Vágjuk ketté a szendvicseket, és máris fogyaszthatjuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Sütés ideje: 15 perc

A kukoricasaláta akkor az igazi, ha házi majonézzel készül. Ez lesz a receptünk alapja, ezért megmutatjuk, hogyan lehet különösebb erőfeszítés nélkül tökéletes majonézt csinálni. Fontos a friss tojás és a jó minőségű, elsőpréselésű napraforgóolaj. A majonézt egyszerűen lehetetlenség nem szeretni, nagyon sok ételhez illik, és már-már unalmassá vált fogásokat is feldobhatunk vele. Érdemes a fő alapanyagokat, a tojást és az olajat hideg helyre tenni a készítés előtt, mert sokkal jobb lesz a majonézünk állaga.  Most a már említett kukoricasalátához készítjük a házi majonézt, amibe kerülni fog még néhány aranybarnára pirított csirkemellkocka, főtt kukoricaszemek és rengeteg friss fűszer. Sőt, itt még nem állunk meg, ezt a gazdag és tartalmas salátát két szelet kovászos kenyérbe pakoljuk, fodros saláta és csemegeuborka kíséretében. Tökéletes uzsonna lehet munkába, suliba vagy akár kirándulásra is!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán melegszendvics

Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem ...

Lakos Benedek

Bundáskenyér-gofri

Azok, akik megúsznák a bundás kenyér készítésével járó olajban sütést és annak minden kellemetlenségét, azok váltsanak serpenyőről gofrisütőre. Bizony, ebben a kevésszer ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!