r
Nosalty Logó

Kukoricás-szezámmagos kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Kukoricás-szezámmagos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 322 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 2571 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1191.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 322 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9530.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1003 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    817 mg
  • Foszfor
    2623 mg
  • Nátrium
    4929 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    735 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    688 micro
Összesen 2571 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tejszínt meglangyosítjuk, elkeverjük a mézzel, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük benne.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe öntjük a hozzávalókat, és dagasztjuk-kelesztjük vele.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, nyolc egyenlő részre vágjuk.
  4. A tésztadarabokból 30 cm hosszú rudakat sodrunk, melyekből 4 db-t vízszintesen, 4 darabot függőlegesen "összeszövünk". A tészta széleit maga alá hajtva sütőformába tesszük.
  5. Tetejét megkenjük langyos tejjel, és megszórjuk szezámmaggal.
  6. 25-30 percet újra kelesztjük, langyos helyen letakarva.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben lefedve 30 percig sütjük, majd a tetőt levéve addig sütjük, míg aranybarnára nem sül a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11930
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kukoricás-szezámmagos kenyér
Évi néni 1830 recept

Színes vacsorát készítettem a családomnak. Nagyon kellemes állagú és ízű kenyér. A tejszín elvette a kukoricaliszt törékenységét.

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...