r
Nosalty Logó

Kukoricás burgonyapuding

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Kukoricás burgonyapuding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1803 micro
Összesen 372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3275.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    1482 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    876.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    952 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    290 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    975 mg
  • Retinol - A vitamin:
    771 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    1957 micro
  • β-crypt
    368 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10817 micro
Összesen 2226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    689 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy mély tálban a tejet a vízzel összeöntjük, beletesszük a vegetát, a fűszereket, majd belekeverjük a burgonyapelyhet. A masszát állni hagyjuk legalább 10 percig.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját az olvasztott, de nem meleg vajjal kikeverjük.
  3. Hozzákeverjük a lisztet és a kukoricakonzerv levét is, majd beleforgatjuk a fehérjehabot.
  4. Hozzáadjuk a borsót és a kukoricát.
  5. Kivajazott ill.olajozott és lisztezett formába (ennek az adagnak egy nagy tortaforma kell) simítjuk a masszát, amit beleállítunk egy tepsibe. A tepsibe gyöngyöző vizet töltünk, és így tesszük az előmelegített sütőbe.
  6. 170-180 fokon kezdjük sütni, majd közepes lángon sütjük meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3358
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 07.

Ajánló

Igazán különleges, nem megszokott köret, egyszerű hozzávalókból! Mártásos, szaftos húsok mellé ajánlom! Ebből az adagból rengeteg van (5-6 felnőtt embernek való). Frissen olyan, mint a képen, kissé ragacsosnak tűnő (nem az!), kihűlve sokkal szilárdabb, puding jellegű.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lassan 15 éve :-D a Népszabadságnak volt Ízözön melléklete. Frank Júlia receptjeit közölték az egyik számban, ez onnan, tőle való.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...