r
Nosalty Logó

Kukoricakrémleves reszelt sajtchipsszel

Andi80_
Kukoricakrémleves reszelt sajtchipsszel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Leveshez

Sajtchipshez

225
Kalória
7.7g
Fehérje
23.2g
Szénhidrát
12.5g
Zsír
142.3g
Víz
32.9g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leveshez

Sajtchipshez

Összesen 225 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leveshez

Sajtchipshez

Összesen 898 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leveshez

Sajtchipshez

Összesen 110 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    142.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 225 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4250.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    592 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    2755 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    569 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    288 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1628 micro
Összesen 898 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

Leveshez

  1. A kukoricát átmossuk, és hagyjuk lecsöpögni. A krumplit meghámozzuk, és nagyon apróra kockázzuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk. Ráborítjuk a kukoricát, kicsit átforrósítjuk. Rászórjuk a krumplit.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és még kb. 3 cm érjen túl a zöldségek felett a fazékban. Sózzuk, borsozzuk és beledobjuk a megtisztított egész fokhagymákat, a leveskockát.
  4. Kb. 35 perc alatt megfőzzük.
  5. Merülő mixerrel pürésítjük. (Akit zavarnak az apróbb kukoricadarabok, az át is passzírozhatja egy szőrön, engem nem zavart.)
  6. Felöntjük a tejszínnel, újra forraljuk.
  7. A sajtot egy nagyméretű, sütőpapírral bélelt tepsibe reszeljük.
  8. Előmelegített sütőben 200 fokon 5 percig, hőlégkeveréssel sütjük.
  9. Pár perc hűlés után a levest ropogós sajttal meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 5 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38×28

Pogácsa sütésekor a sütőpapírra hullott némi sajt, ami ropogósra pirult, ez adta az ötletet a levesbetéthez.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...