Krumplitorta marcipánnal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
63g burgonya36 kcal
-
34g tojás43 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
22g cukor85 kcal
-
1g mandulaaroma0 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
6g búzadara23 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
13g mazsola37 kcal
-
6g rum14 kcal
-
0g só0 kcal
-
9 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A töltelékhez
A tetejére
-
38g marcipán173 kcal
-
6g étcsokoládé34 kcal
-
18 kcal
Összesen
728
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
500g burgonya289 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
175g cukor677 kcal
-
10g mandulaaroma0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
50g búzadara180 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
50g rum116 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
-
350g növényi habtejszín879 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
A tetejére
-
300g marcipán1386 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
38g színes cukorka144 kcal
Összesen
5824
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
23.1g burgonya13 kcal
-
12.7g tojás16 kcal
-
4.6g mandula27 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
0.5g mandulaaroma0 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
2.3g búzadara8 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
4.6g mazsola14 kcal
-
2.3g rum5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
A töltelékhez
-
16.1g növényi habtejszín41 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
2.8g porcukor11 kcal
-
0.7g habfixáló3 kcal
A tetejére
-
13.8g marcipán64 kcal
-
2.3g étcsokoládé13 kcal
-
1.8g színes cukorka7 kcal
Összesen
269
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 801.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 338 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.4 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
728
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.8 g
Zsír
-
Összesen 244.4 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 911 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6410.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 1411 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 535 mg
-
Foszfor 2706 mg
-
Nátrium 1619 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 779.4 g
-
Cukor 551 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 549.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 388 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 826 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1279 micro
Összesen
5824
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
269
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg burgonya
-
5 db tojás
-
10 dkg mandula
-
17.5 dkg cukor
-
10 ml mandulaaroma
-
5 dkg finomliszt
-
50 g búzadara
-
1 csomag sütőpor
-
10 dkg mazsola
-
0.5 dl rum
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
3.5 dl növényi habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6 dkg porcukor
-
2 csomag habfixáló
A tetejére
-
30 dkg marcipán
-
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A krumplit héjában, enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, rögtön meghámozzuk, és krumplinyomóval összetörjük. Kihűtjük.
- A mazsolát beáztatjuk a rumba. A lisztet, a búzadarát, a sütőport és a darált mandulát összekeverjük.
- A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a kristálycukorral, a keserű mandula aromával habosra keverjük.
- Ezután hozzáadjuk a kihűlt krumplit. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket 2-3 részletben. Majd a tojásfehérje habot forgatjuk bele óvatosan. Ezután belekeverjük a rumos mazsolát.
- Kiolajozott, lisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített 160 fokos sütőben, kb 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
- Ha megsült a tortalapunk, rácsra tesszük, és kihűtjük. Ha kihűlt a tortalapunk, felverjük a tejszínt a porcukorral, vaníliás cukorral és a habfixálóval.
- A tortalapot kettévágjuk. A tejszín 2/3 részét betöltjük a tortába, majd a maradék tejszínnel vékonyan körbekenjük a tortát.
- A marcipánmasszát kinyújtjuk, és óvatosan a tortára simítjuk.
- Az étcsokoládét felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a torta tetejére, majd rögtön rátesszük a csokival bevont marcipántojásokat és acukorvirágokat.
- Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2919
- Feltöltés dátuma: 2013. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Húsvétra idén ez volt az egyik torta, amit készítettem. Nagyon finom, különleges ez a desszert.