r
Nosalty Logó

Krumplis-zabpelyhes kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Fahéj
Krumplis-zabpelyhes kenyér
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1884 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4796.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    3538 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 1884 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, négybe vágjuk, és kb. 3 dl enyhén sós vízben (ehhez a tk-nyi sóból veszünk el) megfőzzük. Összetörjük.
  2. Ha a leve langyosra hűlt, 1 dl-be morzsoljuk az élesztőt, s a cukorral elkeverve felfuttatjuk.
  3. Egy másik dl-nyi főzővízbe beáztatjuk a zabpelyhet.
  4. Ha az élesztő felfutott, a liszthez öntjük az összes hozzávalót, és jól kidolgozzuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ha szükséges, egy kis főzővizet vagy langyos vizet öntünk még hozzá. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  5. Ekkor lazán átgyúrjuk, kivajazott formába tesszük, és így is kelesztjük fél órát. Félidőben bepakcsoljuk a sütőt.
  6. A kenyér tetejét bevagdossuk, és az előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  7. A formából kivéve hűtjük ki.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6560
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 24.

Ajánló

A szőlőmagolajat, ami egy kimondottan semleges ízű olaj, természetesen helyettesítheti más olaj is. Én pl. mogyoróolajjal nagyon kipróbálnám. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most már ott tartok, hogy nemigen nézegetem a kenyérrecepteket akkor, ha elfogyóban van itthon a kenyér. Ami hozzávalót találok a konyhában, abból rögtönzök egyet. Ez a kenyér is így készült, és nem is szándékoztam megosztani veletek, mert hiszen majdnem olyan, mint a többi. De mikor a fő-fő kritikusom és hivatalos kóstolóm (szigorú ám!) beleharapott, azonnal megjegyezte, hogy ez lett az utóbbi idők legfinomabb kenyere itthon, ízletes és nagyon puha, tehát igazán megérdemli a nyilvánosságot. S mindezt még azelőtt jegyezte meg, hogy egyáltalán megkérdezhettem volna a véleményét, mondhatni még szóhoz se jutottam, s már meg is kaptam a dicséretet. Naná, hogy rohantam a fényképezőgépért. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...