r
Nosalty Logó

Krumplis tortelli mentás gombaraguval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rekalein
Krumplis tortelli mentás gombaraguval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tortelli

Töltelék

Ragu

Összeállítás

693
Kalória
30g
Fehérje
102g
Szénhidrátok
18.8g
Zsír
330.3g
Víz
238.1g
Koleszterin
7g
Rost
6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tortelli

Töltelék

Ragu

Összeállítás

Összesen 693 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tortelli

Töltelék

Ragu

Összeállítás

Összesen 2776 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tortelli

Töltelék

Ragu

Összeállítás

Összesen 129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1748.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    330.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 693 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    952 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6994.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    2200 mg
  • Nátrium
    3343 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1321.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    253 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1327 micro
Összesen 2776 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

Tortelli

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Töltelék

  1. A krumplit meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük, és villával összetörjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. Az összetört krumplihoz hozzáadjuk a tojást, a reszelt pecorino sajtot, a szerecsendiót (ne sajnáljuk belőle! :) ), és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ragu

  1. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A gombát megmossuk, szárukat kitépjük, és szintén apróra vágjuk.
  2. Olajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a gombák felaprított szárát. 1-2 perc elteltével hozzákeverjük a nagyobb darabokra vágott gombafejeket és a mentát. 10-15 perc alatt puhára pároljuk fedő alatt.

Összeállítás

  1. A pihentetett tésztát 1 mm vékonyra nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk belőle.
  2. A tallérok közepére kb egy mokkáskanálnyi tölteléket helyezünk, egy másik tallért a tetejére teszünk, és a széleknél villával lenyomkodjuk.
  3. A kész tortellit forrásban lévő vízben 2-3 percig főzzük, majd a gombás raguval és reszelt pecorino sajttal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Mivel jelenleg Firenzében élek, igyekszem megismerni a helyi különlegességeket a pizzán túl. A "tortelli di patate ai porcini" leírását egy pici toszkán receptgyűjteményben találtam, amely véletlen akadt a kezem ügyébe egy papírboltban. A házi tortelli készítés kicsit macerás, de megéri vele fáradni. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!