Krumplis tészta indiai fűszerezéssel
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
100g burgonya58 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
1g curry por3 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9 kcal
-
0g só0 kcal
-
88g tészta325 kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
800g burgonya462 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
8g curry por26 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
700g tészta2597 kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
43.1g burgonya25 kcal
-
18.3g vöröshagyma7 kcal
-
0.4g curry por1 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
37.7g tészta140 kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 409.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 102.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.1 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3274.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 450 mg
-
Kálcium 332 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 560 mg
-
Foszfor 1784 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 661 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 821.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1812 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Hozzávalók
-
8 db burgonya
-
2 nagy db vöröshagyma
-
2 ek curry por
-
1 kávéskanál kurkuma
-
1 ek római kömény
-
1 késhegynyi csípős fűszerpaprika
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
70 dkg tészta
Elkészítés
- Olajat forrósítunk egy lábasban, és beleszórjuk az előzőleg mozsárban csak úgy tessék-lássék módon szétzúzott római köményt. Megkavargatjuk, és amikor már intenzív illatú, rátesszük a hagymát, és egy kicsit megsózzuk. Csak épp annyira, hogy a só által kivont víz ne engedje megbarnulni a hagymát, de ne is csupán csak párolódjon.
- Amikor a hagyma üvegessé vált, rászórjuk a curryt és a kurkumát, tekerünk rá borsot, szórunk bele apróra vagdalt, szárított csípős paprikát, és egy nagyon kevés, szinte csak késhegynyi fűszerpaprikát.
- Alaposan átkavarjuk, megsózzuk, és belezuttyantjuk a közben megfőtt krumplit, párszor megkavarjuk, majd egy krumplinyomóval pépesítjük.
- Ekkor beleöntjük a megfőtt tésztát, és alaposan elkeverjük.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4416
- Feltöltés dátuma: 2013. május 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
A történet az, hogy az én Violám nem szereti a klasszikus krumplis tésztát. Szereti viszont a csicseriborsó curryt, amiről én egyszer csak megállapítottam, hogy ha nem lenne benne csicseriborsó és piros lenne, épp paprikás krumplinak hívnák. (Majd ha legközelebb főzünk, beírom ide.) Kipróbáltuk, finom-e így a krumplis tészta, és megállapítottuk, hogy nagyon is. Azóta hol így, hol úgy készül. Szeretem, ha ez az étel rusztikus, látszik rajta, mik vannak benne. A magyaros ízvilágúhoz úgy párolom a hagymát, hogy szétessen, ebben az esetben igyekszem, hogy a kockák egyben maradjanak. A római köményt is csak annyira zúzom szét a mozsárban, hogy az illata jobban érvényesülhessen, mintha egyben maradnának a szemek. Ez a fűszer -mármint a római kömény- mostohagyermeke a magyar konyhának. Olyannyira az, hogy a legtöbb indiai, közép-amerikai és egyéb receptben is sajnos pusztán köménynek fordítják, pedig a két ízvilág teljesen eltérő. Érdemes kipróbálni. Nem csak változatosabbá tehetjük vele ételeinket, hanem nagyon kellemes íz- és illatélmény megélői lehetünk. Tegnap még úgy gondoltam, hogy az eklektika kiteljesítése miatt az idei első kovászos uborkánkkal esszük. Aztán másképp alakult. Ma reggel nagyon helyes kis szabadföldi salátákra leltünk a kedvenc zöldségesünknél. Miután az összes benne lakó cseresznyevirágot kimostam a levelek közül, összetéptem, majd sok más színes zöldség társaságában belehalmoztam egy tálba, leöntöttem olívaolaj, citromlé és őrölt bors keverékével.