r
Nosalty Logó

Krumplis tészta házi tésztával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Krumplis tészta házi tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

A krumplihoz

Összesen 658 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

A krumplihoz

Összesen 2634 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

A krumplihoz

Összesen 42 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2726.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    2145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1303 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 658 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10904.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    1282 mg
  • Nátrium
    8579 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    5212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    888 micro
Összesen 2634 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

A krumplihoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tésztánkat készítsük el. Gyúrjuk össze a hozzávalókat. Ha nagyok a tojások, akkor nem is kell bele a víz vagy csak tényleg nagyon kevéske. A lényeg, hogy egy kemény, de még könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Ha megvagyunk, takarjuk le, pihenjen egy 10-15 percet.
  2. Amíg pihen a tésztánk, készítsük elő a többit. A hagymát apróra vágjuk, a krumplit kis kockákra. A zsíron a hagymát megdinszteljük. Ekkor húzzuk le a tűzről. Bele a krumpli és a fűszerek (pirospaprika, só, ételízesítő, bors). Azért kell lehúzni a tűzről, mert ilyenkor a pirospaprika megéghet, és akkor keserű lesz.
  3. Majd öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje, nálam ez 4 dl volt. Mehet vissza a tűzre. Főzzük készre. Én úgy szeretem, amikor a krumpli már kezd szétfőni olyan főzelékesre. Amúgy kb. 20 perc alatt megvan.
  4. Amíg a krumpli készül, felrakhatjuk a tésztavizet is főni. (A vízbe egy ek olaj és egy tk só mehet.) És mivel a tésztánk pihenőideje is lejárt már, nyújtsuk ki a tésztánkat. Én a lehető legvékonyabbra szoktam, de van, aki vastagabbra szereti hagyni. Nagy kocka formájúra vágjuk fel. Én így tanultam: lisztezzük be jócskán a kinyújtott tésztánkat, tekerjük fel a nyújtófára, középen hosszába vágjuk el a nyújtófán, így egy hosszú téglalapot kapunk, amit középen-hosszába megint elvágunk, és egymásra borítunk. Jöhet a nagy kockák gyártása. Keresztben vágjuk hosszúkás hasábokra, amit ha utána 4 fele vágunk, pont nagy kocka lesz. Jócskán lisztezzük!
  5. A tésztánkat is főzzük ki. A kész krumplit törjük át jól. A leszűrt tészta mehet a krumplira, és keverjük át jól. Fogyasszuk azonnal.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 103
  • Össznézettség: 69537
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 17.

Ajánló

Savanyú ubival!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs története. Így tanultam, így szeretem!

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

A krumplihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...