r
Nosalty Logó

Krumplis rakott padlizsán, Papa Alexie módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
BioValue
Krumplis rakott padlizsán, Papa Alexie módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rakott padlizsánhoz

456
Kalória
9.2g
Fehérje
56.6g
Szénhidrátok
23.4g
Zsír
478.3g
Víz
-
Koleszterin
12.4g
Rost
17g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rakott padlizsánhoz

Összesen 456 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rakott padlizsánhoz

Összesen 5464 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rakott padlizsánhoz

Összesen 74 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    478.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    781 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4288 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 456 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    281.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7242.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1283 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1004 mg
  • Foszfor
    2353 mg
  • Nátrium
    2439 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    679.1 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    149 mg

Víz

  • Összesen
    5739.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    867 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    567 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    445 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1481 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2020 micro
  • β-karotin
    9369 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    51460 micro
  • Lut-zea
    3529 micro
Összesen 5464 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    698 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 74 kcal

Elkészítés

A rakott padlizsánhoz

  1. A padlizsánt és a krumplit megmossuk, meghámozzuk, majd hosszában, vékony szeletekre vágjuk.
  2. A padlizsánszeleteket besózzuk és egymásra rétegezve egy lefedett tálban fél órára állni hagyjuk, majd a szeletekből a sós levet kinyomkodjuk (így mérséklődik a kesernyés íz).
  3. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, a padlizsánszeleteket olajjal bevonva, időnként megforgatva 15 percig pirítjuk.
  4. Ezután a kurmplit pirítsuk 5 percig olajban, majd tegyük bele egy nagy hőálló üvegtálba (jénaiba), ezután egyenletesen elosztva tegyük rá a padlizsánszeletek felét.
  5. Egy mély serpenyőben olajat hevítünk, amelyen a hagymát és a paradicsomot megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd 10 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, kevés őrölt római köményt és őrölt fahéjat, majd további 10 percig pároljuk.
  6. A megpárolt ragut öntsük a jénaiba a padlizsánszeletekre és oszlassuk el egyenletesen, majd rakjuk rá a padlizsánszeletek másik felét.
  7. A megrakott tál tetejére szórjuk a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon, egy órán át sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ebbe a szaftos-ízes rakott padlizsánba harapva eszünkbe juthat a görög muszaka: szerencsére annál maceramentesebb recepttel van itt dolgunk. Kiadós ebéd vagy vacsora válhat belőle, ráadásul kifejezetten egészséges is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!