r
Nosalty Logó

Krumplis pogácsa Kati Mamitól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kati Mami
Krumplis pogácsa Kati Mamitól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

  • 20 dkg burgonya (maradék krumplipüré is jó, most én is ezt használtam)
  • 3 dl tej (lehet több is és kevesebb is, a liszttől függ)
  • 1.5 dl olívaolaj (kenéshez használhatunk vajat, darált töpörtyűt is)
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 kávéskanál
  • 2 db tojás (az egyik a tetejét kenni)
  • 50 ml víz (ha nem elég a tej a dagasztáskor, lehet egy kevés langyos vízzel pótolni)
682
Kalória
15.5g
Fehérje
85.8g
Szénhidrátok
29.6g
Zsír
63.2g
Víz
72g
Koleszterin
3.7g
Rost
4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 682 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3409 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 682 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    148.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5188 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    3418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    316 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 3409 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben puhára főzzük, áttörjük, és megvárjuk, míg kihűl.
  2. Közben kimérjük a lisztet, felfuttatjuk az élesztőt (fél deci langyos tejhez adunk 1 kk. cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, mikor feljön, akkor jó).
  3. A kihűlt krumplira tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, és elkeverjük. Beletesszük a felfuttatott élesztőt, a tojást és apránként adagolva a tejet, dagasztani kezdjük. Inkább lágy tésztát készítünk. Hozzádolgozunk kb. 1 dl olívaolajat, de a napraforgó olaj is nagyon jó. A tésztát jól kidolgozzuk, géppel v. kézzel.
  4. Letakarva duplájára kelesztjük. A sütőt előmelegítjük kb. 200 fokra.
  5. Amikor megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, és fél centi vastagságúra nyújtjuk. Kicsit ragadós, de lisztezzük, és akkor lehet vele dolgozni. A kinyújtott tésztát megkenjük olajjal, és összehajtjuk. Először jobbról behajtjuk középig, aztán balról is ráhajtjuk a tésztát. Majd újra megkenjük, és alulról középig, majd felülről ráhajtjuk. Várunk 10 percet, utána kicsit kinyújtjuk kb. 1,5-2 centisre.
  6. Közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, a tetejét a szaggatóval kereszt alakban bevágjuk. Tojással lekenve sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk, és kb. 20 perc tepsinként a sütési idő. Minden sütő másként süt! Erre figyelni kell.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

 A receptet a férjem édesanyjától tanultam. Ez a férjem egyik kedvence.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!