r
Nosalty Logó

Krumplis pogácsa házi zsírral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rhode
Krumplis pogácsa házi zsírral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 6007 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 500 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.2 g

Zsír

  • Összesen
    222.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7341.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    375 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1653 mg
  • Nátrium
    4523 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    846.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    283 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    754 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 6007 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit sós vízben megfőzzük, jól áttörjük, és langyosra hűtjük.
  2. Amíg hűl, az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  3. A lisztbe mélyedést készítünk, bele a sót, 1 tojást, a zsírt, krumplit és a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk, letakarva duplájára kelesztjük.
  4. Amikor megkelt, óvatosan átgyúrjuk, egyszer kinyújtjuk, hajtogatjuk (én most csak feltekertem, mint a bejglit), és hagyjuk újra megkelni. Amikor megkelt, 2 cm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét felvert tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben szépre sütjük (először kb. 3-4 percig nagy lángon, utána takaréklángon sütjük, kb. 15-20 percig).
  6. Ebből az adagból nekem 80 db pogácsa lett.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 188
  • Össznézettség: 122548
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Horváth Ilona szakácskönyvéből való a recept, szokás szerint kicsit átvariálva. Eredetileg négyszer kellene hajtogatni, és minden hajtogatás után megkenni zsírral, de az nekem túl macerás és túl zsíros volt. Így alakult ki ez a variáció. Ugyanolyan finom. Természetesen aki akarja, hajtogathatja többször. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...