Krumplis kenyér márti1218 konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
márti1218
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
493
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
600g finomliszt2184 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
12g só0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
200g víz0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
Összesen
2467
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
17.5g burgonya10 kcal
-
52.4g finomliszt191 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
1g só0 kcal
-
8.7g tej5 kcal
-
17.5g víz0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
1.7g friss élesztő2 kcal
Összesen
216
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1235 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 947 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 80.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
493
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.7 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6175.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 801 mg
-
Nátrium 4736 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 496.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 404 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
2467
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 539.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 414 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
216
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db burgonya
-
60 dkg finomliszt
-
1 ek olívaolaj
-
2 teáskanál só
-
1 dl tej
-
2 dl víz
-
1 teáskanál cukor
-
2 dkg friss élesztő
Elkészítés
- Hámozzuk meg a krumplit, főzzük puhára, szűrjük le és törjük át, hagyjuk kihűlni.
- A lisztet tegyük egy keverőtálba, az élesztőt keverjük el egy teáskanál cukor és a tejes víz elegyével.
- Az áttört krumplit, a lisztet, az élesztős vizet, sót és az olajat kézzel vagy keverőgéppel dolgozzuk össze, kb. tíz percig keverjük. Takarjuk le, és kelesszük duplájára. 1-2 óra a konyha hőmérsékletétől függően.
- Gyúrjuk át a tésztát, formázzuk meg (én ellapogatom ovális formára, feltekerem, és a tészta vége alulra kerül). Lisztezett jénaiedénybe tesszük, tetejét átlósan bevagdossuk, és lefedjük. Tehetjük tepsire is, csak akkor tegyünk a sütő aljába egy tűzálló edénybe vizet, mert a kelt tészta szereti a gőzt.
- 200 fokon légkeveréssel vagy 220 fokon alul-felül sütéssel süssük 35 percet, vegyük le a jénai tetejét, és még süssük 5-10 percet, míg aranybarna színt nem kap a kenyerünk. Rácson hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 10943
- Feltöltés dátuma: 2018. március 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
márti1218
72 recept
Pár éve rákaptam a kenyérsütésre, örömömet lelem benne, egészséges, és a családom is értékeli az általam sütött kenyeret. Az alapokat a Limara péksége oldalról sajátítottam el, és azóta számtalan variációját sütöttem meg. Ezt kedveljük a legjobban, mert 3 nap múlva sem száraz, de egy hét múlva is élvezhető, minden ártó adalék nélkül készül.