Krumplis fehér kenyér cseréptálban sütve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
római tál
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
508
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
3057
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1044.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 707 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
508
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95 g
Zsír
-
Összesen 40.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6269.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 275 mg
-
Kálcium 489 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 1011 mg
-
Nátrium 4241 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 559.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 394.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 246 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 475 micro
Összesen
3057
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 446.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
217
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
- A hozzávalókat a kenyérsütő üstjébe halmozzuk úgy, hogy alul legyen az összes folyadék, felülre kerüljenek a szilárd dolgok, de a só és az élesztő ne találkozzanak közvetlenül (mert a só rontja az élesztő hatását). Összedagasztjuk 20 perc alatt, majd egy órát kelesztjük.
- A megkelt tésztát deszkán átgyúrjuk, hogy kidolgozzuk belőle a keletkezett légbuborékokat, kenyérformára gyúrjuk, majd egy előre beáztatott Pataki tálba sütőpapírt rakva belehelyezzük a tésztát és újra kelesztjük kb 20-25 percet (én lefedve a sütőben szoktam 60 oC-on).
- Ha újra megkelt, lespricceljük langyos vízzel, kevés lisztet szitálunk a tetejére, pengével bevagdaljuk, tetejével lefedve, 40-45 percig 210 oC-ra feltekervea sütőt, hőlégkeveréssel sütjük, majd ezt követően 180 oC-ra mérsékeljük a hőt és újabb 5-10 perc alatt piros ropogósra sütjük.
- Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x25
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 382
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 53
- Össznézettség: 65177
- Feltöltés dátuma: 2012. február 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Reggel korán kellett keljek, mert fiam és az apja gombfoci versenyre indultak, ahova friss kenyérből készült szendviccsel szerettem volna útra bocsátani őket. Nem szívesen vagdalom melegen a kenyeret, de muszáj volt, mert a kelesztés alatt kissé elnyomott a buzgóság, így sietve kellett sütnöm a kenyeret. Szerencsére nem lett semmi baja, pedig 10 fokkal emeltem is a hőt, ahhoz képest, ahogy szoktam sütni a kenyeret. Ezentúl nem leszek szívbajos, kipróbálom még egy kicsit magasabb hővel, bár illik vigyázni, mert a hőlégkeverés így is + 20 oC produkál az alul-felül sütéshez képest. Olvastam olyat is, hogy 270 oC is sütnek, bár ez számomra elég hihetetlen.