r
Nosalty Logó

Krémtúró torta lekvárráccsal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krémtúró torta lekvárráccsal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
177 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 6917 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.9 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.8 g

Zsír

  • Összesen
    311.7 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6149.4 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    1560 mg
  • Nátrium
    1300 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    876.1 g
  • Cukor
    579 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    737.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2027 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    670 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1994 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 6917 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.6 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Vajazzunk ki egy kapcsos tortaformát. Melegítsük elő a sütőt 177 fokra, és a sütőrácsot tegyük középre.
  2. Egy tálban keverjük össze a keksz- és babapiskótammorzsákat, a cukrot és az olvasztott vajat. Nyomkodjuk a morzsákat a tortaforma aljára, és 2,5 cm magasan az oldalára. Letakarva tegyük mélyhűtőbe a töltelék elkészítéséig.
  3. A túrót botmixerrel krémesítsük. Apránként hozzáadva keverjük simára a tejszínnel és a vajkrémmel. Egyenként keverjük hozzá a tojásokat gépi vagy kézi habverővel. Az egy kanál lisztet és a vanília aromát is adjuk hozzá, és teljesen keverjük el a krémben.
  4. Vegyük elő a hűtőből a tésztát. A túrós töltelék felét töltsük a formába. Kanalazzuk rá a lekvár felét (ne egy helyre, hanem egyenletesen elosztva), és késsel óvatosan húzogassuk szét. A maradék krémet is öntsük a formába, és a maradék lekvárt, (szerintem kb. 1 bögre elég, de lehet, hogy lekvártól is függ), és szépen húzzuk szét, gondolva arra, hogy ez már a torta teteje lesz.
  5. Tegyük a sütőbe, és 15 perc után a sütő vegyük le 120 fokra. Majd folytassuk a sütést 60-70 percig, vagy míg meg nem szilárdul. Vegyük ki, és hagyjuk kihűlni. Ha már nem meleg, egy késsel menjünk körbe a forma szélén, hogy könnyebb legyen majd leszedni a szélét.
  6. Tálaláskor adhatunk hozzá plusz lekvárt, de magában is nagyon finom és mutatós.
  • Sütés hőfoka: 177 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11135
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 20.

Ajánló

Én az ikeás cranberry lekvárt pépesítettem a tortához.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bátyámmal egy hónapban születtünk, elég közel egymáshoz, ezért a születésnapunkat a családdal egyszerre szoktuk ünnepelni. Egy ilyen duplaszülinapra sütöttem ilyen tortát, mert valami extrát szerettem volna. Az eredmény szuper lett, két sógornőm is megkérdezte, hogy nem szeretnék-e cukrászdát nyitni...  :D Az eredetei receptet a Joyofbaking-ről szedtem, de kicsit átalakítottam. Ott Cranberry Swirl Cheesecake néven található meg.

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...